Domácí pizza z tekutého těsta je lepší než z pizzerie

Myslíte si, že domácí pizza je složitá, protože musíte nechat kynout těsto a tvarovat placku? Ukážeme vám, že to nutné není. Na tuto totiž budete potřebovat polo – tekuté těsto, které jenom nalijete do plechu. Jak na to? Podívejte se.

Co bude třeba na těsto?

Těsto je v tomto případě zcela unikátní pro svou konzistenci. A rozhodně se jí nebojte. Té správné dosáhnete tak, když využijete tyto ingredience:

  • 450 ml smetany
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 2 vejce
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžíce oleje
  • 300 g mouky

Co bude potřeba na pizzu?

Základ na těsto znáte. A jaké další ingredience budou na pizzu třeba? Ty, které jí dodají tu nejlepší chuť. My zvolili kombinaci těchto osvědčených:

  • 300 g hub
  • 1 cibule
  • 250 g salámu
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 250 g sýra
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce smetany

Začneme přípravou surovin na pizzu

Nezačínáme těstem, ale tím, co bude mít vaše domácí pizza na svém povrchu. Je třeba si všechny ingredience správně zpracovat. Jako první nakrájejte žampiony a cibuli.

Rozpalte pánev, nalijte na ní olej a potom přidejte jak cibuli, tak i žampiony. Obojí na pánvi restujte do té doby, dokud nedosáhnete požadované měkkosti.

Dále připravte další ingredience, tedy nakrájejte papriku, salám, ale také sýr a vše ostatní. Tyto ingredience si připravte na později.

Nyní nachystejte těsto

Jeho příprava je jednoduchá. Není třeba žádný kvásek, není třeba jakékoliv kynutí, jenom postačí smíchat všechny ingredience.

Složky na těsto důkladně promíchejte tak, aby vznikla konzistence, která bude mít lehce tekutý tvar. Jedině tak se vám domácí pizza povede jak má.

Tuto směs nalijte do hlubšího plechu. Do něho nezapomeňte dát pečicí papír. Těsto následně rozhrňte až do krajů a vyrovnejte povrch.

Na těsto přidávejte další ingredience. Tedy především zeleninovou složku, která by měla přijít hned na samotné těsto. Dále přidejte i uzeninu.

Když máte vrstvu zeleniny a salámu hotovou, můžete přidat vrstvu smetany a také rajčatového protlaku, který pomůže spojit chutě.

Na závěr posypte vše sýrem. A to v dostatečné vrstvě, po celém povrchu, až do krajů. V tu chvíli je vaše domácí pizza nachystána.

Už jenom do trouby

Troubu si předehřejte na teplotu 180 stupňů Celsia. Potom dejte plech s pizzou do středu trouby a pečte po dobu asi třiceti minut.

Když je upečená, tak ji z plechu opatrně vyjměte. A to s pečicím papírem, který vám pomůže v tom, že ji zvednete jako celek.

Následně už je to jasné – stačí ji nakrájet na menší kousky, dát na talíř a ochutnat. Přejeme vám dobré chutnání.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]