Jen jablka a droždí, takové koblihy jste ještě nezkoušeli. Babiččin recept s tajemstvím, 100x lepší než z pekárny

koblihy domácí těsto

Koblihy jsou velmi oblíbeným sladkým pokrmem. Abychom si byli jisti, že sobě i dětem dopřáváme to nejlepší, můžeme je připravit doma. Postup není tak složitý, jak se může zdát.

Mnoho lidí se doma uchyluje k tomu, že si připravuje domácí pečivo. Nejen, že máme jistotu, co je v těstě obsaženo, chuť doma vyrobených produktů je mnohem výraznější a lahodnější. Takové pravidlo platí i pro oblíbenou sladkou svačinu, koblihy. Velké množství žen se jejich přípravě vyhýbá, protože působí složitě, to ale nemusí být vždy pravda.

Suroviny, které budete potřebovat:

  • 2 jablka
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 100 ml vody
  • 200 ml mléka (pokojové teploty)
  • 330 g mouky
  • lžička droždí

směs koblihy mixér

Domácí koblihy, po kterých se na stole jen zapráší

Jako první si oloupeme jablka, ty následně zbavíme vnitřků se semínky a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si mísu, ve které smícháme plátky jablek s vejcem a moučkovým cukrem. Tuto směs ingrediencí následně pomocí tyčového mixéru vyšleháme do hladka. Do směsi postupně přilejeme rostlinný olej, vodu a mléko pokojové teploty. Hmotu zamícháme, přidáme kvásek a vodu.

lití těsta naběračka

Těsto necháme odpočívat, výsledek nás jistě překvapí

Mísu s připraveným těstem zakryjeme nejprve potravinářskou fólií a poté také utěrkou. Bez povšimnutí jej necháme na teplém místě pracovat a to zhruba půl hodiny. Následně budeme potřebovat rozpálený rostlinný olej.

5 minutový recept: Toto těsto na koblihy se zadělává přímo v sáčku. Před smažením ho jen vymačkáte a je hotovo

nalité těsto naběračka

Ten si připravíme v hluboké pánvi. Do kovové nebo plastové naběračky následně nabereme připravené těsto a celou ji ponoříme do oleje. Díky tomu si naše koblihy zachovají oblíbený kulatý tvar.

koblihy smažení

Koblihy smažíme ponořené v oleji tak dlouho, dokud jejich povrch není zlatavě zbarven. To zabere zhruba 5 – 7 minut, po celou dobu kontrolujeme, aby koblihy v oleji volně plavaly. Díky tomu zabráníme nechtěnému připálení na povrchu pánvičky.

smažené koblížky

Jakmile koblihy z pánve vyndáme, je dobré umístit je na papírovou utěrku, abychom přebytečný tuk z jejich povrchu odsály. Na jejich zdobení nám postačí moučkový cukr, kterým je všechny následně na talíři posypeme.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*