Až vyzkoušíte upéct tyto rohlíky se sýrem a bylinkami, už nikdy nebudete chtít jiné

Většina lidí chodí několikrát týdně pro pár rohlíků, je to asi nejkupovanější pečivo vůbec. Ale tyto doma upečené jsou o hodně lepší.

Každý si radši zajde rohlíky koupit do obchodu, protože péct si denně domácí rohlíky je docela dost náročné. Je to jednodušší a dá se říct, že asi i levnější. Ale jakmile jednou vyzkoušíte upéct tyto rohlíky se sýrem a bylinkami, nebudete chtít už nikdy jíst žádné jiné pečivo. Nevěřte? Tak to jednoduše zkuste.

Co budete potřebovat

  • 240 ml kefíru
  • 2 vejce, jedno z nich na mazání
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 510 g mouky
  • 200 g margarínu
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 120 g sýra
  • 7 g suchého droždí
  • bylinky

A můžete začít

Vytáhněte kefír z ledničky a počkejte, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Poté ho smíchejte s cukrem, solí a vejcem. Mouku prosejte a smíchejte s droždím a práškem do pečiva. Do toho přidejte kostky studeného másla a z hmoty udělejte drobenku. Smíchejte drobenku s tekutým základem a pořádně vypracujte těsto.

Není na tom nic složitého

Hmota bude zpočátku lepkavá, ale když se na 15 minut zakryje utěrkou, nakyne, a už nebude lepit. Těsto rozdělte na tři stejně velké díly. Sýr smíchejte s nasekanými bylinkami.

Každý díl pořádně rozválejte, pomažte rozpuštěným máslem a posypte strouhaným sýrem s bylinkami. Poté každý dík rozkrájejte na trojúhelníky a pečlivě srolujte.

A je skoro hotovo

Troubu si rozehřejte na 160 stupňů a než se vyhřeje, srolujte všechny trojúhelníčky. Poté na plech dejte pečící papír a na něj vyskládejte všechny rohlíky, které jste si udělali. Jsou to spíš takové croissanty. Každý z nich pomažte rozšlehaným vejcem.

Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte přibližně 35 minut. Tyto croissanty jsou jemné, nadýchané a křehké. Zaručujeme vám, že si velmi pochutnáte. Přejeme dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]