Uzeninu už dlouho nekupuji, ale dělám ji v PET láhvi. Tento rozpočtový recept bez éček je nesrovnatelně chutnější

Tento skvělý domácí šunkový salát si rozhodně zamilujete. Je velmi jednoduchý na přípravu a chuťově se mu žádný kupovaný nevyrovná.

Pokud patříte mezi milovníky masa a různých salámů, rozhodně si zamilujete i tento domácí salám. Je velmi jednoduchý na přípravu a především vás nebude stát ani moc peněz. Zabere vám trochu času, ale ta chuť za to stojí. Opravdu ho musíte vyzkoušet, nebudete litovat. Měl by ho zkusit udělat úplně každý.

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsa
  • 300 ml masového vývaru
  • 25 g želatiny
  • 20 g řepy
  • 10 g soli
  • bobkový list, muškátový oříšek, koriandr a další koření

Je to opravdu velmi jednoduché

Maso si uvařte ve vývaru s kořením a solí. Můžete přidat také mrkev a cibuli, aby bylo maso ještě voňavější a chutnější. Nechte vychladnout. Poté si část masa nakrájejte na kousky a druhou rozemelte. Želatinu zalijte studenou vodou a nechte přibližně 10 minut nabobtnat. Řepu si nastrouhejte na struhadle a vymačkejte šťávu.

Mleté maso smíchejte s želatinou, kterou si předehřejte v páře a nebo v mikrovlnce. Také tam zamíchejte šťávu z červené řepy a s kořením. Nalijte vývar a rozmixujte hmotu mixérem. Hmotu rozprostřete do plastové lahve, zakryjte a dejte do chladničky na přibližně 6 hodin. Poté už jen vytáhněte a domácí klobása je na světě. Přejeme vám dobrou chuť!