Dort bez pečení zvládne i začátečník. Krásně vypadá a skvěle chutná

Tento dort bez pečení vás přesvědčí o tom, že připravit si skvělý dezert můžete i bez nutnosti zapínat troubu. Stačí jenom vědět, jak na to. My vám přinášíme recept, díky kterému to bez problémů zvládne i začátečník. Podívejme se, jak na to.

Co budete potřebovat?

Základem tohoto dortu bez pečení je několik vrstev. Je to vrstva těsta a také krému. Na tuto část vám postačí jenom 4 ingredience, a to tyto:

  • 1 balení suchých sušenek
  • 200 g vanilkového krému
  • 1 litr mléka
  • 220 g smetany ke šlehání

Druhou složkou bude poleva, která patří na vrch. Ta dort bez pečení nejenom zvýrazní na pohled, ale také mu dokonale prospěje chutí. Zde budete potřebovat:

  • 3 lžíce kakaa
  • 300 g moučkového cukru
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce mléka

Začněte krémem

Těsto máte v podstatě hotové, jelikož se jedná o jednotlivé sušenky. A tak s ním nemusíte ztrácet čas a můžete se pustit přímo do krému. Ten je snadný, jelikož vanilkový krém smícháte s mlékem a potom k němu přidáte také vyšlehanou smetanu. Po tomto propojení by měla vzniknout krémovitá konzistence, kterou necháte chvíli v lednici tuhnout.

Pokračujte polevou

Když je krém v lednici, můžete si připravit polevu. Ani tady není příprava rozhodně nijak složitá a ukazuje na celkovou jednoduchost. I tady stačí jednotlivé ingredience jenom smíchat dohromady a vaše poleva na nepečený dort je hotová. Pokud by se vám nezdála konzistence, je možné případně nějaké ingredience přidat nebo ubrat, dle potřeby.

Můžete začít vrstvit

A následující postup? Je to vrstvení. Do formy nebo plechu dejte potravinovou folii a na ni vrstvu sušenek. Potom vrstvu krému a zase sušenky. Takto střídejte, dokud nebudete u konce s ingrediencemi. Horní vrstvu by měly tvořit sušenky. Na ty následně naneste polevu, dejte dort vychladit do lednice a po pár hodinách vyndejte a servírujte. Bude hotový, skvěle vypadající a také chutný.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]