Italský dort ve stylu famózního Tiramisu bez jediného vajíčka, zato se spoustou smetany – tak krémový a lahodný

Miluje váš blízký tiramisu a brzy bude mít narozeniny? Připravte mu jako dárek famózní dort ve stylu tiramisu, který je bez vajíček a tak jednoduchý, jak jen může být.

Každý miluje tiramisu! Ta lahodná, téměř nebesky jemná a krémová chuť mascarpone a šlehačky spojená s pikantní hořkostí kávy a kakaového posypu učaruje úplně každému, kdo ji ochutná. Udělejte radost svým blízkým a připravte jim tento rychlý, snadný a podmanivý dort. Hotový je za chvilku a efekt je maximální.

Na dort ve stylu tiramisu budete potřebovat

  • Mascarpone – 250 g
  • 33% smetana – 300 ml
  • káva – 300 ml
  • moučkový cukr – 85 g
  • piškoty Savoiardi – 200 g
  • vanilková esence – 1 lžíce
  • kakaový prášek na ozdobu

Příprava je rychlá a snadná

Smetanu vyšlehejte do pevné pěny a v průběhu šlehání k ní postupně přidávejte moučkový cukr. Nakonec přilijte jednu polévkovou lžíci vanilkové esence a nakonec mascarpone. Všechny ingredience prošlehejte do jednotné konzistence.

Kulatou dortovou formu o průměru kolem 20 cm vyložte ze všech stran pečicím papírem a rozložte na její dno souvislou vrstvu cukrářských Savoiardiho piškotů, které jste předem namočili do kávy. Pokud je to nutné, nalámejte piškoty tak, abyste vyplnili veškeré mezery po okrajích. Na piškotový korpus rozetřete poloviční množství smetanového krému, jehož povrch uhlaďte stěrkou do roviny. Na něj pak opět vyskládejte v kávě namočené piškoty a na ně rozetřete zbylý krém.

Formu s dortem vložte do lednice nejméně na 3 nebo 4 hodiny, nejlépe však bude, když zůstane v chladu celou noc. Piškoty se díky tomu dobře natáhnou vlhkostí a chutí kávy i smetany a krém náležitě ztuhne. Po vytažení z lednice zasypejte povrch dortu přes jemné sítko bohatou vrstvou práškového kakaa a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*