Lahodný mléčný dezert z krabice mléka, který připomíná recepty z luxusních cukráren

Vrstvený dezert krájení dvoubarevného hranatého dezertu

Oku i chuťovým pohárkům lahodící dorty a další sladkosti jsou nedílnou součástí oslav a dalších sešlostí. K tomuto potřebujete malou vychytávku.

Snad všichni jsme někdy stáli před výzvou, jakou představuje tvorba pohoštění pro slavnostní příležitosti. Chcete-li se blýsknout vlastnoručně vytvořeným dezertem, který bude působit složitě, přitom jeho příprava je snadná, vyžaduje jen pár surovin a postačí k ní úplně obyčejné vybavení, rozhodně čtěte dál a tento recept si uložte!

Mléčný dezert ve vrstvách

Překvapte rodinu i hosty lahodným mléčným dezertem, který zaujme nejen svou chutí, ale i zajímavým vrstveným vzhledem. Při jeho tvorbě se pracuje s kontrastem. Dech beroucí efekt střídání tmavých a světlých vrstev zaručeně zaujme i ty nejnáročnější strávníky. Každý se bude ptát, jak jste toto udělali! Přitom tajemstvím je využití obyčejné krabice od mléka.

Ingredience na vrstvený dezert:

Bílá vrstva:

  • Agar-agar – 10 g;
  • Voda – 150 ml;
  • Cukr krystal – 40 g;
  • Mléko – 500 ml.
Třešňový koláč míchání bílé náplně s třešněmi

Třešňový koláč, který chutná jako z luxusní cukrárny: Má sestra přidává do těsta tuto tajnou přísadu

Čokoládová vrstva:

  • Agar-agar – 10 g;
  • Voda – 150 ml;
  • Cukr krystal – 50 g;
  • Kakao – 7 polévkových lžic;
  • Mléko – 500 ml;
  • Čokoláda – 100 g.

Vrstvený dezert tetra krabice položená s uříznutým vrškem

Postup přípravy efektního vrstveného dezertu:

  • Připravte si formu z tetrapakové krabice, která bude držet dezert pohromadě a dá mu patřičný tvar.
  • Horní část krabice odřízněte a postavte ji pod šikmým úhlem do nádoby naplněné rýží, aby si krabice zachovala stabilitu.
  • Na přípravu bílé vrstvy zalijte agar-agar vodou a směs za stálého míchání zahřejte.
  • Přidejte cukr a mléko, přiveďte k varu a dobře promíchejte.

Vrstvený dezert krabice naplněná bílou vrstvou uložená v nádobě s rýží

  • Malé množství bílé směsi nalijte do připravené formy.
  • Nechte vychladit v lednici po dobu asi 20–30 minut.
  • Na přípravu čokoládové vrstvy opakujte stejný postup – agar-agar zalijte vodou, zahřejte, přidejte cukr, kakao, mléko a čokoládu.

Vrstvený dezert krabice s tmavou vrstvou v nádobě s rýží

  • Jakmile je první bílá vrstva pevná, nalijte na ni čokoládovou směs a opět nechte řádně vychladit.

Vrstvený dezert nalévání vrchní bílé vrstvy do krabice uložené v rýži

  • Takto střídejte vrstvy bílého a čokoládového krému, dokud nenaplníte celou formu.
  • Nakonec dejte dezert do lednice, aby se pořádně zpevnil.
  • Po několika hodinách opatrně vyjměte dezert z formy.

Vrstvený dezert první nakrojení dvoubarevného dezertu

  • Vzniklý kvádr nakrájejte na porce a podávejte.
  • Tento vrstvený mléčný dezert vypadá efektně a jistě bude ozdobou každého stolu!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*