Hrozny dejte na rozpálenou pánev a zasypte je touto směsí. Vznikne vám velmi dobrý koláč ke kávě nebo čaji na každý den

Pokud jste ještě nezkoušeli upéct nějaký koláč z hroznů, je na čase to napravit. Je to velmi jednoduché a také moc dobré. Upečte si ho.

Pečení koláčů a dezertů obvykle trvá půlku dne a také je vždy potřeba velké množství surovin. Toto je ale mnohem jednodušší a chutnější verze ovocného koláče, jehož příprava je tak snadná, že ho zvládne úplně každý. Nejprve si orestujete hrozny na pánvi a koláč tak vlastně uděláte přímo na ní. Ani nemusíte zapínat troubu. Tak co, vyzkoušíte tento dezert?

Co budete potřebovat

Nejlepší na tomto dezertu je, že nebudete muset vůbec zapínat troubu. Všechno totiž uděláte na jedné pánvi, což vám ušetří nejen čas, ale také následnou práci s úklidem. Potřebovat budete:

  • vanilkový cukr
  • vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 40 g másla
  • rostlinný olej
  • 150 ml mléka
  • 150 g mouky
  • prášek do pečiva
  • ocet hrozny

Zvládne to každý

Nejprve si hrozny rozpulte a přendejte je na mírně rozpálenou pánev. Přidejte cukr a máslo, promíchejte a také zlehka orestujte. V misce si rozbijte vejce, nasypte do něj vanilkový cukr, přidejte olej, ocet a mléko, také mouku a prášek do pečiva. Vše prošlehejte metličkou a těsto, které vám vznikne, ihned nalijte na hrozny. Přikryjte pokličkou a vařte na středním plamenu asi 20 minut, dokud koláč nebude hotový.

https://youtu.be/u1Zjc9xpa0M

Možná tomuto receptu nebudete zpočátku moc věřit, ale jakmile ho jednou vyzkoušíte a zjistíte, že jeho celková příprava trvá pár minut, budete ho dělat velmi často. Pokud máte rádi hrozny, tak s jeho chutí budete opravdu spokojení. A můžete si být jisti, že i vaše děti si tento dezert zamilují. Teď už nezbývá nic jiného než to zkusit. A my vám přejeme dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*