Koláče jsou velmi oblíbeným pokrmem a to hlavně ke kávě. Není zapotřebí připravovat je podle složitého receptu, vystačíme si se základními surovinami.
Léto je ideálním obdobím pro přípravu koláče, který obsahuje plody ze zahrady. Jeho příprava totiž nemusí být nijak náročná ani zdlouhavá a přesto dokážeme vykouzlit lahodnou sladkost, která se hodí nejen ke kávě. Tento recept je velmi variabilní, použít na něj totiž můžeme jakékoliv ovoce, které zrovna máme na zahradě.
Ingredience potřebné na těsto:
- 130 gramů cukru
- 150 gramů másla
- 130 gramů rostlinného oleje
- 260 gramů mouky
- prášek do pečiva
- 2 vejce
- sůl
Ingredience potřebné na náplň:
- 350 gramů tvarohu
- vejce
- 2 polévkové lžíce cukru
- polévková lžíce škrobu
- 300 gramů ovoce ze zahrady
Nejprve se vrhneme na přípravu těsta
Tento recept je velmi oblíbený hlavně proto, že jeho příprava není nijak náročná. Na těsto si vezmeme hlubokou mísu, ve které smícháme tvaroh s vejcem, cukrem a škrobem. Pokud se nám v těstě objeví hrudky, jednoduše si s nimi poradíme pomocí tyčového mixéru. Ve druhé míse si poté smícháme vejce, sůl a cukr. Jakmile máme vytvořenou hladkou směs, nalijeme do ní mléko a rostlinný olej.
Směs zahustíme moukou a máme hotové těsto
Do vzniklé směsi následně prosejeme mouku spolu s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které umístíme na pečící plech pokrytý papírem. Na těsto rovnoměrně rozmístíme vybrané ovoce, nemusíme se bát ani kombinace více druhů. Jakmile máme ovoce na těstě rozmístěné, vše zakryjeme vrstvou tvarohového těsta, které jsme si připravili hned v prvním kroku.
Jednoduchost tohoto dezertu je doslova dech beroucí
Připravený plech umístíme do trouby a pečeme po dobu 40 minut na 180 stupňů. Abychom si ověřily propečenost našeho koláče, můžeme do něho píchnout špejlí. Pokud se nám těsto na špejli nepřilepí, máme hotovo a můžeme vyndávat. Hotový koláč necháme vychladnout, případně jej můžeme posypat moučkovým cukrem.
Napište komentář