Italské kynuté buchtičky s vanilkovým krémem. Manžel mi je upekl na výročí – neudržíte se a sníte všechny naposezení.⁠⁠ Potřebujete následující ingredience

Nadýchané kynuté těsto se stejně nadýchaným vanilkovo-citronovým krémem si získá srdce každého. Podělte se o tento famózní recept se svými přáteli.

Stalo se pro mě již tradicí, že když cestuji, sbírám nové recepty. Ráda bych vám dnes vyprávěla o tom, jak jsem se toulala pestrými italskými uličkami a ochutnávala toto vynikající pečivo v jedné z kaváren. Bohužel se však tento příběh nestal mně, ale mému bývalému spolupracovníkovi a nyní již příteli. Na jednu z našich schůzek připravil vlastnoručně upečené kynuté koláčky. Nedokážete si představit tu božskou vůni. Netrpělivě jsem se vrtěla na židli, zatímco se čaj vařil, a dychtivě jsem si tu pochoutku prohlížela.

Budete potřebovat následující ingredience

  • Pšeničná mouka hladká – 500 g
  • Mléko – 450 ml
  • Cukr – 160 g
  • Vejce 2 ks
  • Sušené droždí – 5 g
  • Máslo – 60 g
  • Sůl – 1 špetka
  • Citron – 2 ks
  • Vaječný žloutek – 3 ks
  • Kukuřičný škrob – 30 g
  • Vanilkový cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

Smíchejte 180 ml lehce ohřátého mléka s droždím, vejci, 100 g cukru, vanilkovým cukrem a nastrouhanou kůrou z 1 citronu (pozor, nenastrouhali bílou část kůry) do hladka. Mouku a sůl prosejte a vmíchejte do tekuté směsi. Uhněťte lepivé těsto, které pak položíte na stůl a vyválejte z něj plát. Navrch položte kousky změklého másla a vmíchejte je do těsta. Vložte do mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte 2 hodiny kynout v troubě vyhřáté na 30 °C.

Vyšlehejte 2 žloutky s 60 g cukru a škrobem. Kůru z druhého citronu zabalte do gázy a vhoďte do hrnce s 250 ml mléka, přiveďte k varu. Odstraňte kůru. Horké mléko vlijte tenkým proudem do žloutků a za stálého míchání metličkou, aby se směs nespojila.

Směs postavte na mírný oheň. Jakmile se začne vařit, vařte za stálého míchání, dokud nezhoustne. Pokud najdete hrudky, přeceďte přes síto. Přisypte trochu vanilkového cukru, promíchejte a přikryjte potravinovou fólií. Po vychladnutí ho dejte do chladničky.

Těsto položte na lehce pomoučněnou plochu. Rozválejte ho na silnou vrstvu a vytvarujte do tvaru obálky. Přikryjte je potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat. Poté těsto opět rozválejte na obdélník o rozměrech 45 x 12 cm. Těsto nakrájejte na 5 cm široké proužky. Uprostřed každého pruhu udělejte podélný řez a okraje obraťte naruby. Kousky těsta položte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte 15 minut kynout.


Krém dejte do zdobicího sáčku a naplňte jím středy buchet. Žloutek rozšlehejte se lžící mléka a těsto jím potřete. Pečte 15-20 minut při 190 stupních. Je na vás, zda buchty posypete moučkovým cukrem, nebo ne. Přeji vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]