Jablečné řezy trochu jinak: Zkuste kombinaci s pudinkem

Zapomeňte na klasické jablečné řezy a zkuste netradiční pochoutku, kterou budete milovat. Jednou vrstvou je pudink, který dodává tomuto dezertu jak skvělou vláčnost, tak i dokonalou chuť. Jakmile ho vyzkoušíte tak vám bude jasné, že lepší pochoutky stoprocentně není. A co více – samotná příprava rozhodně není nijak komplikovaná.

 Co budete potřebovat

Máte na jablečné řezy chuť a chcete si je připravit? Základem je seznam ingrediencí, bez kterých se neobejdete. Nejde o žádné netradiční suroviny ale o složky, které běžně koupíte. Jelikož se řezy skládají hned se tří částí, rozdělíme si na ně i jednotlivé ingredience. Začneme těstem, na které bude potřeba toto:

  • 6 vajec
  • 160 g mouky
  • 150 g cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 4 lžíce vody

Dále budete potřebovat ingredience na samotný střed, tedy na jablečnou náplň. Zde se jedná o trojici ingrediencí, kterými jsou tyto:

  • 1,5 kg jablek
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Poslední složkou je pudinkový krém, který tvoří hodní část daného dezertu. Aby se vám povedl a měl správnou chuť i strukturu, je třeba si nachystat tyto ingredience:

  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 sáček smetanového pudinku
  • 1 litr mléka
  • 6 lžic cukru
  • 2 dcl smetany
  • 7 g želatiny

Začínáme těstem

Jablečné řezy začínají přípravou těsta. Jeho příprava je velmi jednoduchá, jelikož postačí smíchat jednotlivé ingredience dohromady. Vznikne těsto, které následně nalijte na plech a pečte při teplotě 180 stupňů Celsia.

Připravte náplň

Po dobu, co se peče těsto si můžete připravit jablečnou náplň. Jablka oloupejte, nastrouhejte a potom je smíchejte s cukrem a skořicí. Nechte je chvíli v míse a potom slijte vodu, kterou postupně pustí.

Uvařte pudink

Na závěr pudink. Jeho příprava je snadná, protože se stačí držet návodu na sáčku. Na závěr přidejte smetanu a želatin, čímž získáte potřebnou pevnou konzistenci, která bude na vašich řezech dobře držet.

Nyní zkompletujte

Když máte vše připraveno, stačí jableční řezy jenom zkompletovat. A to není nic složitého, jelikož postačí využít těsto, na to nanesete vrstvu jablek a potom vrstvu pudinku. Tu můžete na závěr posypat skořicí. Vše nechte důkladně vychladit, potí nakrájejte a můžete ochutnat. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]