Jablečný koláč je skvělým sezonním jídlem. Na tento vám stačí jen 20 minut

Rádi pečete, ale nemáte v poslední době moc času trávit u trouby dlouhé hodiny? Zkuste tento jablečný koláč. Určený je pro toho, kdo nemá čas být dlouhou dobu v kuchyni, a přesto by si si rád pochutnal na něčem domácím, protože moučníky z obchodů už mu lezou krkem. Pak jste tady správně, neboť pro vás máme připraven senzační recept na jablečný koláč, který vám nezabere více jak 20 minut. Navíc si můžete být jistí, že v očích svých blízkých a přátel velmi stoupnete. Tento koláč, který dobyl svět se nyní objeví u vás doma.

Rostoucí obliba jablečného koláče

V Americe jsou jablečné koláče velmi oblíbené. Je to velmi chutný moučník, který nesmí chybět při žádné oslavě. Obliba jablečného koláče se pomalu, ale jistě dostává také k nám do Evropy. Mnoho lidí si ho už oblíbilo, a začalo si ho dokonce péct doma. Vznikla tak hromada receptů, které si můžete na internetu v pohodě vyhledat. Jeden z nich je ovšem neobyčejný, neboť právě on dobyl svět. Jde o originální recept na jablečný koláč, který je svou rychlou přípravou naprosto jedinečný. Navíc skvěle chutná, a je zpestřením každé příležitosti. Udělejte si ho, a sami poznáte ten zázrak.

Ingredience pro přípravu

Pokud se vám už teď sbíhají sliny, a chcete si koláč udělat doma, připravte si následující ingredience: 2 ks připraveného korpusu, nebo klasické koláčové těsto; jablka, 1 láhev jablečného moštu; 1 vejce; 5 dkg cukru, 1 čajovou lžičku mleté skořice a trochu muškátového oříšku.

Jednoduchá příprava

V mixéru rozmixujte nakrájená jablka, dokud vám nevznikne hustá směs. Vezměte si jeden korpus a rozložte na něj směs jablek. Na něj položte druhý zbylý korpus. Takto vzniklý koláč s jablky uvnitř nakrájejte na proužky, a obalte je v rozšlehaném vejci. Poté smíchejte cukr, skořici a muškátový oříšek, a směsí posypte obalené proužky. Vložte je na pekáč a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut. Doporučujeme podávat s jablečným moštem nebo medem.