Tento vynikající jablečný dezert je mojí záchranou, když mám chuť na něco sladkého, ale nechci přibrat

Dezerty máme rádi všichni. Také se ale často poohlížíte po nějakém, který nepokazí váš zdravý životní styl a nehodí klacky přes cestu k vysněné figuře?

Dorty, koláče, buchty, drobné dezerty… Možná už se i vám sbíhají sliny. Ale pak si řeknete: „No jo, jenže tohle já nemůžu, po tom bych přibral(a).“ Vězte, že to tak nemusí být! Lehký, lahodný a zároveň dietní dezert není jen v říši pohádek, on doopravdy existuje! Ba co víc, jeho příprava není jen pro držitele michelinských hvězd, je totiž opravdu jednoduchá, zvládne ji i začátečník.

Jablečný mousse

Navíc je sezóna podzimního ovoce. Také máte na zahradě haldu jablek a „vychytáváte“ recepty, co s nimi? Jste tu správně, přinášíme vám nápad na vynikající laskominu. Jablečný mousse je jemný a lehký dezert, který si zamilují jak dospělí, tak děti. Díky své nadýchané konzistenci a intenzivní jablečné chuti je ideální jako samostatný dezert nebo náplň do koláčů a dortíků. Skvěle se hodí i jako doplněk k snídaňové kaši či tvarohu. A k jeho přípravě stačí pouhé dvě suroviny!

Ingredience:

  • Jablečné pyré – 360 g;
  • Rychlorozpustná želatina – 14 g.
Křehký švestkový koláč nakrájený

Královský švestkový koláč jako z luxusní cukrárny: Kvůli manželovi už musím dělat 2 plechy

Postup přípravy:

  • Pro přípravu dobrého domácího pyré oloupejte a vyjměte jádřince ze čtyř jablek.
  • Jablka vložte do celofánového sáčku, ten propíchněte špejlí a zahřívejte v mikrovlnné troubě při výkonu 900 W po dobu 5 minut.

Jablečný mousse mačkání nakrájených jablek

  • Teplá jablka rozmixujte dohladka.
  • Pyré nechte vychladnout.
  • Smíchejte jablečné pyré s želatinou.

Jablečný mousse bílá směs šlehání

  • Směs nechte 5-7 minut nabobtnat.
  • Poté ji zahřívejte v mikrovlnce krátkými impulsy po 30 sekundách, dokud směs nezkapalní.
  • Následně směs šlehejte mixérem 10-15 minut na vyšší rychlost.

Jablečný mousse nandávání bílé směsi do hnědé formy

  • Vložte do formy (doporučená velikost 10×25 cm) potravinovou fólii a na dno nalijte hotovou krémovou směs.
  • Mousse dejte alespoň na hodinu do lednice.

Jablečný mousse hotový bílý celý posypaný červenými kousky

  • Takto získáte lehký, nadýchaný dezert, který je ideální nejen pro ty, kdo dbají na svou postavu.
  • Tip: Mousse můžete posypat například lyofilizovaným ovocem.
  • Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*