Nastrouhejte si jablka a dejte je do zavařovací sklenice. Uvidíte, jak to v zimě oceníte

Takto připravovaná jablka jsou velmi dobrá a především také jednoduchá na přípravu. A v zimě je opravdu oceníte.

Především v zimě je potřeba hodně doplňovat vitamíny, protože všude řádí různé nemoci. A co může být lepšího, než sáhnout do spíže a tam mít nějaké zavařené ovoce? Proto byste si nyní měli nastrouhat všechna jablka, která máte doma a dát je do zavařovacích sklenic. Teď vám to možná bude připadat jako zbytečnost, ale věřte tomu, že v zimě to opravdu oceníte. Tak pojďte na to!

Je to vážně velmi jednoduché

Nejprve je potřeba, abyste si důkladně připravili sklenice. Dobře je umyjte, opláchněte a nakonec postavte na tác a nechte odkapat. Myslete na to, že se nesmí vzájemně dotýkat. Tác nebo plech se sklenicemi si vložte do trouby a zapněte ji na nízkou teplotu. Sklenice tímto způsobem sterilizujte asi 20 minut a poté troubu vypněte a na plech si dejte ještě umytá víčka.

Sklenice a víčka nyní nechte v troubě, dokud úplně nevychladnou. Jablka si dobře umyjte a také otřete čistým ručníkem. Pokud budou mít nějakou vadu, jako je například hnědá skvrna, tak ji odstraňte. Jablka nastrouhejte na velkém struhadle. Je jasné, že poté zhnědnou, ale když je budete zavařovat, získají opět původní barvu.

A máte skoro hotovo

Nastrouhaná jablka si přendejte do připravených sklenic, dobře přitlačte, aby v nich nebyl žádný vzduch a navrchu nechte trochu místa. Přidejte i šťávu, která z jablek zbyla. Sklenice si uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do velkého hrnce. Hrnec si naplňte vodou, aby sahala téměř po úroveň víček a dejte na oheň.

Fotografie: Pexels

Od tohoto okamžiku počkejte asi 45 minut. Po sterilizaci vypněte oheň a hrnec přikryjte pokličkou. Sklenice nechte pomalu a také úplně vychladnout ve vodě, ve které se vařily. Po vychladnutí zkontrolujte, jestli jsou víčka pořádně utažená a pokud ano, tak je opatrně dejte do spíže. Především v zimě vám jablka přijdou k chuti. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*