Takto zkušené hospodyňky rozmrazují chléb na poslední chvíli. Díky této fintě bude křupavý a měkký

Fotografie: Coffee Danube Still Life Photography / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Také se vám někdy stalo, že jste se doma špatně domluvili a podařilo se vám koupit více pečiva? To je situace, kdy si rádi občas vypomůžeme mrazákem.

Pečivo je v našich končinách významnou součástí jídelníčku. S velkou pravděpodobností patří mezi nejvíce prodávané zboží. Chléb v různých podobách  je zcela jistě celosvětově nejrozšířenější komoditou mezi potravinami. Také si rádi pochutnáte na voňavém, křupavém plátku tohoto daru? A také jím nechcete plýtvat? Je skvělé snažit se o jeho uchování vakuováním či mražením.

Jak efektivně rozmrazit chléb

Znáte ty chvilky, obzvlášť ráno: Děti rychle vypravit do školy, přichystat snídani, svačiny… a ejhle, zapomněli jsme vyndat pečivo z mrazničky. Co teď? Přinášíme jednoduchý tip, který využívaly již naše maminky i babičky. Mohlo by se zdát, že dobrou cestou je rozpečení v troubě. To si ale při dnešních cenách plynu i elektřiny občas rádi rozmyslíme. Mikrovlnná trouba také není nejšťastnější volbou, chléb z ní bývá „gumový“, navíc mnozí tento spotřebič ani nevlastní, protože se jim nelíbí působení mikrovln. Ani toastovač nemusí být dobrou cestou, chléb z něj totiž bývá spíše k použití do polévek ve formě krutonů – prostě tvrdý.

Rozmrazování chleba krájení chleba
Fotografie: Pixabay

Češi přišli na geniální způsob, jak rozmrazit maso na poslední chvíli

Co je tedy tou „vychytávkou”? Pravda, je využitelná zejména v zimních měsících, respektive v topné sezóně. Jde totiž o úplně obyčejné položení chleba na rozehřáté topení, tedy na radiátor. Pečivo se rychle rozmrazí, ale zůstane vláčné, nevysuší se, neztvrdne. Samozřejmě je k tomu potřeba, aby byl chléb nakrájen na plátky již před vložením do mrazničky. To je jedno ze základních pravidel mražení chleba. Dalším je skutečnost, že chléb by se měl do mrazničky vkládat čerstvý. Přesně v takovém stavu totiž bude, až jej později rozmrazíte. Tím se dostáváme i ke kvalitě daného produktu. Zásadní je kupovat co nejkvalitnější pečivo. Ke zmrazení samozřejmě používejte sáčky k tomu určené, rozhodně ne papírové.

Tip: Plátky chleba si před vložením do mrazničky rozdělte na porce. Vytáhnete pak jen takové množství, které hned spotřebujete. Rozmražená potravina by se neměla znovu mrazit.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*