Pár surovin, pár minut a vznikne večeře, kterou si zamilují všichni. Vynikající a syté

Co stále k večeři, jednou to jsou namazané chleby, jindy co zbylo od obědu, nebo také polévka a jiné. Vyzkoušejte něco jiného, něco, co bude během chvilky z talíře pryč. 

Pečivo na horký způsob je prostě dokonalé. A když na to přijde, můžeme si je dopřát i ke snídani. Z pěti surovin během pár minut připravíte dobrotu, kterou budou milovat všichni strávníci. Navíc se nejedná o složitý recept, což jistě také přivítáte, když se vrátíte unavení z práce a nebude se vám chtít nic zdlouhavého vymýšlet.    

Ingredience, které si připravte

  • 8 plátků toustového chleba
  • 4 střední rajčata
  • 200 gramů sýru eidam nebo gouda
  • 1 sklenice šprotů
  • 60 gramů majonézy
Fotografie: Pexels

Postup přípravy sendvičů

Nyní si vezměte rajčata, dejte je do míse a ohřejte vodu. Rajčata propíchněte a následně na ně nalijte vroucí vodu. Nechte alespoň dvě minuty ve vodě a následně ji slijte. Zelenina půjde tímto způsobem lépe oloupat. Rajčata rozmačkejte v talíři a smíchejte s majonézou. Směs natřete na chleby a přichystejte si plech.

Fotografie: Pexels

Vezměte si pečící papír a vyložte s ním plech. Plátky obyčejného chleba nebo toustového chleba dejte na plech a nakrájejte na něj šproty, doporučujeme uzené šproty, chutnají lépe. Nyní nastrouhejte sýr a zasypejte s ním celé chleby. Zapněte troubu na 180 °C a pečte je po dobu patnácti minut. Doporučujeme, abyste sendviče podávali ještě horké, tak jsou nejlepší.

Fotografie: Pixabay

Něco málo na závěr

Sendviče lze podávat s čerstvou zeleninou, okurkou, rajčetem a paprikou, zakápněte zeleninu olivovým olejem a můžete si ji k sendvičům vychutnat. Nebo můžete nastrouhat zelí, dále mrkev, celer, cibuli, přidejte sůl, hořčici, majonézu a smetanu ke šlehání. Vše smíchejte dohromady a užijte si neodolatelnou harmonii chutí.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]