Šéfkuchař položil jablko mezi 2 nože a začal ho krájet. Konečný výsledek doslova vyrazí dech

Fotografie: Depositphotos

Nejedná se o žádná kouzla a zaříkávadla. Jedná se o překrásný způsob, jak pohostit své přátelé obyčejným jablkem neobyčejnou technikou.

Potřebné předměty k tomuto kreativnímu výtvoru? Pouze dva příborové nože, jeden ostrý nůž, prkénko, půlka citronu a malá lahvička s rozprašovačem. Tak málo stačí k tomu, abyste z obyčejného jablíčka vytvořili dechberoucí dekoraci, kterou můžete sníst. Hodí se na dětské oslavy, na Vánoce, ale i jako pohoštění pro návštěvu. Krásný nápad, který rozhodně stojí za vyzkoušení. 

Připravte si dokonalé jablko

Nejdříve si vezměte jakkoliv barevné jablko. Nádherně vypadá červené nebo zelené. Ovoce umyjeme a rozpůlíme. Nyní ale dávejte pozor, řez totiž musí být proveden zešikma, nikoliv přesně uprostřed. Obě jadérka odložte stranou, budete je potřebovat na vyplnění očí. Jednu půlku jablka položte na stůl či prkénko. Dávejte si pozor, aby vám prkénko nejezdilo po celém stole, ať se neříznete. 

Fotografie: Freepik

Nyní odložte jablko seřízlou částí dolů a na jeho strany dejte naproti sobě dva příborové nože. Ty slouží k tomu, abyste jablko nedokrojili až na zvolenou podložku. Díky nim je vysoká pravděpodobnost, že se celé dílo vydaří. Jablko nakrojíme z horní části k nožům. Následně provedeme řez z pravé strany, ale pouze k jádřinci. Vytvoříte pomocí něj pravý úhel. Proveďte ho z obou stran, tímto způsobem si připravíte tělo pro labuť.

Dotváření vykrajované labutě

Z vykrojených stran dál stejným způsobem vykrajujte další části. Celkem byste měli mít čtyři na jedné straně a čtyři na druhé straně. Tyto části budou sloužit jako křídla. Nyní se nám začíná krásně tvořit tělo labutě. Zbývá vykrojit prostor pro vložení hlavy a trupu, které musíte vyříznout. Nejdříve si vezměte druhou půlku jablka a opět ho pomocí nožů rozkrájejte.

Fotografie: Unsplash

Nakrájejte ho na plátky. Z jednoho kolečka jablka vyřízněte krk i hlavu labutě. Na hlavě vytvořte z každé strany malé ďolíčky na oči a vložte do nich odložená jadérka. Do otvoru na vrcholu těla vložíme hlavu, na každou stranu umístíme křídla a vymačkáme citronovou šťávu, kterou přelijeme do lahvičky s rozprašovačem. Tímto způsobem zabráníme hnědnutí jablek. 

Zdroj: YouTube / TKOR

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]