Vepřová panenka plněná jablky a cibulí: „Tohle je nejlepší maso, jaké jsem kdy jedla!“

Vepřové maso lze připravit na mnoho způsobů. Mnoho lidí však ještě nikdy nevyzkoušelo, jak skvěle chutná s jablky. Tento recept si rozhodně zamilujete.  

V současné době se svět gastronomie každým dnem posouvá na novou úroveň. Můžete si proto připravit řadu dobrých pokrmů z různých kombinací, které jste doposud ještě nevyzkoušeli. Ať už se rozhodnete pro cokoliv, stačí přidat různé koření a několik dalších ingrediencí, abyste si připravili dokonalou večeři, na kterou díky jedinečné chuti nezapomenete. Skvělým příkladem je toho tento lahodný recept na vepřové maso s jablky, které naprosto překvapí každého hosta.

Vepřové maso s jablky

Nákup vepřového a jablek je velmi jednoduchá záležitost. Budete však muset vynaložit hodně práce na jejich přípravu, aby se pro vás nestala hrou, jejíž pravidla neznáte. Proto jsme pro vás připravili tento jedinečný recept, který vám pomůže získat co nejlepší výsledky. Přestože se může zdát náročnější, poradí si s ním hravě i každý začátečník v kuchyni. Stačí postupovat krok za krokem a rozhodně získáte skvělý výsledek. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1,4 kilogramu vepřové panenky
  • 150 gramů sušených jablek
  • 2 ks jablka
  • 625 mililitrů jablečné šťávy
  • 75 gramů másla
  • 3 ks cibule
  • 125 mililitrů bílého vína
  • 3 až 4 polévkové lžíce strouhanky
  • 1,5 lžičky šalvěje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 50 mililitrů brandy
  • Špetku muškátového oříšku
  • Sůl, podle chuti
  • Černý pepř (mletý), podle chuti

Postu pro přípravu:

  • Nejprve nakrájejte cibuli a orestujte ji na pánvi s 50 gramy másla. Sušené ovoce oloupejte, nakrájejte na malé proužky a přidejte je k cibuli. Poté do směsi přidejte víno a sklenici jablečného džusu.
  • Celou směs nyní přiveďte k varu a poté ji přiklopte pokličkou – duste ji na mírném ohni po dobu 20 minut tak, aby byla směs ve výsledku suchá.
  • Poté nasekejte šalvěj, smíchejte ji se strouhankou a poté dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Z kýty odřízněte vrstvu tuku a proveďte přesně 24 úzkých řezů po celé jedné straně (o hloubce 2 centimetry).
  • Nyní oloupejte česnek a každý stroužek nakrájejte na šest proužků. Ty opepřete, osolte a vložte je do každého zářezu v masu.
  • Maso otočte na druhou stranu, proveďte podélný řez o hloubce 1,5 centimetru a uvnitř udělejte několik dalších rovnoběžných symetrických zářezů o hloubce až 4 centimetry.
  • Nyní nastavte teplotu v troubě na 250 °C, umístěte doprostřed stojan a pod něj vložte hlubokou mísu. Jablečná hmota slouží jako náplň – vyplňte jí proto všechny zářezy, svažte maso provázkem a položte jej na drátěný stojan velkým zářezem nahoru. Po 10 minutách snižte teplotu na 120 °C a pokrm pečte 90 minut.
  • Čerstvá jablka nyní nakrájejte na plátky, zalijte je jablečnou šťávou, přiveďte k varu, poté přikryjte a vařte 20 minut. Uvařená jablka protřete přes síto, vmíchejte cukr a vařte dalších 15 minut.
  • Jakmile bude maso hotové, položte jej na talíř, přikryjte fólií a odstraňte tuk ze šťávy, která zůstala v hluboké míse. Tuto šťávu smíchejte s brandy, přidejte k jablkům a vařte ji na mírném ohni po dobu 7 minut, dokud nezískáte ovocné pyré.
  • Odstraňte z masa provázek, nakrájejte jej na porce a každou z nich přelijte omáčkou. Do té můžete přidat ještě trochu másla.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*