Japonské housky jsou ukázkou toho, jak zajímavé je pečivo v jiných zemích

Každá země má své pečivo. I to si můžete připravit. Podívejte se na zajímavé japonské housky, které vás dostanou nejenom chutí. Zaujmou vás také svou přípravou. Jsou z kynutého těsta, a tak řadu postupů velmi dobře znáte. Zde však nevznikne klasická buchta, ale pečivo, jehož chuť vás stoprocentně zaujme.

Ingrediencí je jenom několik

Japonské housky vás zaujmou tím, že ingrediencí je potřeba opravdu jenom několik. Když se podíváme konkrétně na jejich soupis, jde jenom o tyto konkrétní:

  • 260 ml mléka
  • 370 g mouky
  • 6 lžic cukru
  • 7 g suchého droždí
  • 2 vejce
  • 1 lžičku soli
  • 3 lžíce másla
  • ½ lžičky skořice

Základem je směs na těsto

Ta je unikátní tím, že se vaří. Do hrnce nalijete 100 ml mléka a k tomu nasypete 20 g mouky. vše zahřejete a mícháte, dokud nevznikne hustá krémoví konzistence. Po třech minutách vznikne směs podobná pudinku, kterou odstavíte a necháte vychladnout.

Připravte si kvásek

V době, kdy směs na těsto chladne můžete připravit kvásek na japonské housky. Základem je zbylé vlažné mléko, dvě lžíce cukru a také kvasnice. Kvásek dejte na pár desítek minut na teplé místo a čekejte, dokud nevzejde. Když se objeví, můžete pokračovat dále.

Zpracujte těsto

Když je základ těsta i kvásek hotový, tak můžete začít s přípravou těsta. Kvásek smíchejte se základem a přidejte mouku, stejně jako sůl a také jedno vejce. Vše důkladně propracujte, aby bylo těsto dokonale prohnětené a dokonale vláčné. Následně ho vložte do mísy s víkem a nechte ho na teplém místě odpočívat 60–90 minut. Během ní by mělo vykynout a zdvojnásobit svůj objem.

Tvořte japonské housky

Když je těsto připraveno, můžete se pustit do tvoření. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Ty lehce vytvarujte tak, abyste do nich mohli vložit náplň. A to ze skořice, zbývajícího cukru a také z másla. Náplně by mělo být na každém kousku stejně. Ten potom zabalte a vložte do pekáče který je buď vytřený máslem, nebo je v něm pečicí papír. Po jeho naplnění ještě chvíli počkejte, než housky lehce nakynou.

Nyní do trouby

Rozšlehejte druhé vejce, kterým vše dokonale potřete. A nyní už můžete pekáč vložit do trouby rozehřáté na 190 stupňů. Doba pečení je asi 20 minut. Následně je stačí vyndat, nechat ochladit a poté můžete ochutnat a posoudit, zda jde o lepší sladké pečivo, než je to naše.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]