Japonské kuličky jsou dezertem, který ochromí vaše chutě

Zapomeňte na klasické dezerty a buchty. Vyzkoušejte unikátní japonské kuličky. Jejich chuť je ohromující. O tom se ostatně můžete rychle sami přesvědčit. Jejich příprava není nic náročného a můžeme říci, že ji zvládne každý. Nebudeme proto dále zdržovat a podíváme se na to, jak na ně.

Toto budete potřebovat

Aby sem vám japonské kuličky povedly, neobejdete se bez těch správných ingrediencí. Které to jsou? Nemusíte se obávat, že by zde bylo něco nedostupného. Naopak. Jedná se o suroviny, které znáte a běžně je seženete. Konkrétně je třeba toto:

  • 350 g mouky
  • 3 lžičky cukru
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 špetka soli
  • 200 g teplého mléka
  • 30 g másla

Začínáme těstem

Příprava těsta je velmi snadná. Jako první je třeba smíchat droždí s mlékem. Směs následně nalijte do mísy a potom přidejte také mouku a dále také cukr i sůl. Začněte těsto zpracovávat. Když je hotové, dejte ho na 20 minut na teplé místo, aby lehce nakynulo.

Když těsto nakyne, je třeba použít máslo. To by mělo být pokojové teploty, aby se vám s ním lépe pracovalo. To následně vmíchejte do těsta, a to opět zpracovávejte. Když jste spokojeni s konzistencí, dejte ho znovu nakynout. Tentokrát už na 120 minut.

Vytvořte kuličky a dejte je na plech

Nyní je třeba vytvořit jednotlivé kuličky. Dané množství ingrediencí by vám mělo dát na 12 kuliček. Ty vyválejte v dlani a následně dejte na plech nebo do zapékací mísy, která bude vyložena pečicím papírem. Když jsou kuličky na svém místě, posypte je kukuřičným škrobem. Nyní už nastává chvíle na jejich pečení.

Za 20 minut budou hotové

Dejte je do trouby, která bude rozehřátá na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě je pečte po dobu zhruba 20 minut. Potom je vyndejte z trouby a nechte je na pekáči chladnout zhruba 10 minut. Potom je postupně vyjímejte a můžete dávat na talíř. Až ochutnáte, budete je milovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]