Nadýchaná pizza podle roky utajovaného receptu: Lze dělat na desítky způsobů a je hotová do 10 minut

Pizza je velmi oblíbeným pokrmem, který se k nám dostal z Itálie. Nyní je ale i v České republice velmi rozšířenou a vyhledávanou potravinou. Připravit se dá i neobvyklým způsobem.

Když se řekne pizza, téměř každému se vybaví placka z mouky s rajčaty, která je ozdobena. Pizza je dokonalým pokrmem díky tomu, že na ni můžeme dát téměř cokoliv. Trefit se tak dokážeme do chuti každého člověka. Málokoho ale napadne, že její moučný základ lze nahradit a placku můžeme vytvořit i z neobvyklé suroviny. Tou je například dýně.

Ingredience potřebné na přípravu pizzy z dýně:

  • 400 gramů dýně
  • 2 středně velká vejce
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 středně velké rajče
  • 65 gramů tvrdého sýra
  • lžička mleté papriky
  • půl lžičky mletého česneku
  • půl lžičky italských bylinek
  • půl lžičky soli

Dýňová pizza

Těsto na pizzu vytvoříme z dýně a vajec

Nejprve si připravíme dýni, kterou budeme potřebovat na těsto. Tu si oloupeme a zbavíme semínek. Zbylou část dýně nastrouháme na jemném struhadle a umístíme do misky. Jakmile máme veškerou dýni nastrouhanou, přidáme k ní vejce a promícháme. Vzniklou směs z dýně a vajec následně dochutíme solí, paprikou, česnekem a italskými bylinkami. Vše důkladně promícháme.

Dýňová pizza

Šikovný recept na libové palačinky s jablky a bez mléka: Tajemství spočívá v 60 let staré fintě mojí babičky

Vznikne nám hladké těsto bez hrudek

Do promíchané směsi postupně přisypeme také mouku a průběžné mícháme tak, aby nám vzniklo hladké těsto. Na pánvi si rozehřejeme tenkou vrstvu rostlinného oleje, na kterou umístíme vzniklé těsto. Rovnoměrně jej rozmístíme po celém povrchu. Abychom měli jistotu, že se nám těsto propeče po celé své ploše, na pánvičku umístíme také pokličku. Těsto necháme na pánvi na středním ohni připravovat po dobu 10 minut.

Dýňová pizza

Zdobíme podle vlastní fantazie a chuti

Po uplynutí deseti minut těsto pomocí talíře otočíme na druhou stranu. Abychom měli jistotu, že se nám nepřipálí na povrch pánve, je dobré na ni přidat ještě tenkou vrstvu slunečnicového oleje. Těsto následně dozdobíme jej jako klasickou pizzu. Můžeme použít plátky rajčat a nastrouhaný sýr, využijeme ale i další druhy zeleniny nebo uzeninu. Pizzu opět zakryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni po dobu dalších 5 – 7 minut.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*