O těchto kuřecích klobáskách od našeho hospodského nemá většina Čechů tušení. Pochoutka je hotová za 5 minut

Domácí klobása

Uzeniny, které zakoupíme v obchodě, jsou mnohdy velkou záhadou. Jen těžko můžeme vědět, co na její přípravu bylo použito, proto je mnohem lepší si ji připravit doma.

Zakoupení uzenin může být mnohdy velkým zklamáním a to hlavně proto, že jejich chuť může být pokaždé jiná. Jednoduchým řešením, jak tomu předejít, je připravit si tento druh uzeniny doma. Nejen, že bude mnohem chutnější než ta zakoupená, bude také mnohem zdravější a na talíři bude působit mnohem lépe, než klobása zakoupená v obchodě.

Ingredience potřebné na přípravu domácí klobásy:

  • 1 kilogram kuřecích filetů
  • 150 gramů sádla
  • 100 mililitrů vody
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 polévkové lžíce hořčice
  • sůl, pepř, italské bylinky

Domácí klobása

Výběr hodného typu masa je zásadní

Abychom dosáhli opravdu šťavnaté chuti.  Je zapotřebí vybrat správný druh kuřecího masa. Ideální volbou je kilogram stehenních řízků, ty jsou totiž mnohem šťavnatější a chutnější než běžné kuřecí maso. Stehenní řízky také nejsou tolik suché jako řízky prsní. Vybrané kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky.

Domácí klobása

holandská sekaná

Tuhle skvostnou holandskou sekanou mě naučil strýc z Moravy. Manžel vždy nadává, že jí dělám málo

Hlavním pomocníkem bude mlýnek na maso

Do mlýnku na maso umístíme sádlo a česnek. Vzniklou hmotu následně smícháme s kostičkami kuřecího masa. K této směsi postupně přidáme hořčici, pepř, sůl a italské bylinky. Vše důkladně promícháme, dokud nám nevznikne hladká směs. Do té následně přidáme také 100 mililitrů vody.

Domácí klobása

Směsí plníme vepřová střívka

Hotovou směsí následně naplníme omyté vepřové střívko, jehož konce na obou stranách svážeme nití. Takto připravenou klobásu umístíme na plech, na kterém se nachází alobal. Klobásu ještě podlijeme trochou vody a vložíme do trouby, kde klobásu necháme 60 minut péct na 180 stupňů. Poté klobásu otočíme a pečeme ještě dalších 25 minut. Ideální je klobásu ještě na několika místech propíchnout pomocí tenkého párátka.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*