Jednoduchá zálivka ze třech ingrediencí prospívá květu pelargonií

Pelargonie jsou krásné květiny. Když vykvetou, je to skutečná nádhera. Mnohým lidem se však nepodaří to, aby vykvetly tak, jak chtějí. Přikládají to hlavně různých chybám. My vám ukážeme, že chyba, kterou děláte, je jenom jedna jediná. A je založena jenom na tom, že špatně zaléváte. K tomu, aby tyto květiny kvetly, postačí změnit zálivku. Místo vody použijte tento postup.

Stačí jenom tři ingredience

Aby vám pelargonie vykvetly, je třeba je správně zalévat. A to zálivkou, která vznikne za použití tří ingrediencí. Ty máte zcela určitě doma, a pokud ne, rozhodně je seženete v nejbližším obchodě. Když se máme podívat na to, co je potřeba, tak mluvíme o těchto surovinách:

  • 2,5 litru vody z kohoutku
  • 100 gramů čerstvého droždí
  • ½ šálku klasického cukru

Upozorňujeme, že pro daný postup se hodí jenom čerstvé kvasnice. Ty sušené nepoužívejte, jelikož by nemuselo dojít k jejich správné aktivaci a k tomu, že by se začaly tvořit potřebné prospěšné látky.

Vše smíchejte dohromady

A jdeme na to. Jako první si opatřete dostatečně velkou nádobu, do které nalijete vodu. Ideální je, pokud jde o vodu, která je vlažná. Potom k ní přidejte čerstvé droždí, které před nasypáním do vody rozmělněte. Bude se tak mnohem lépe rozpouštět. Následně už stačí jenom přidat cukr. A vše lehce promíchejte.

Následně zakryjte otvor nádoby gázou, nebo utěrkou či jinou textilií. Rozhodně by neměla být nádoba vzduchotěsně uzavřena. Nyní ji dejte na teplé místo a nechte kvasit. Ideálně po dobu několika hodin. Když to bude celý den, není to na škodu.

Jak na použití?

Svou zálivku na pelargónie máte hotovou. A jak ji používat? Je to snadné. Směs nařeďte 7,5 litry vody, abyste měli k dispozici deset litrů. Tímto roztokem následně zalévejte pelargonie ve stejném množství, jako je tomu u čisté vody. Zálivku používejte vždy jednou za dva týdny, jinak postačí běžná voda. Sami uvidíte, jak tento postup vašim květinám prospěje a jak krásné budou.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]