Tyto karbanátky dělám přes léto každý týden. Chutnají tak dobře, že mě manžel prosím, abych je dělala častěji

cuketové karbanátky

Někdy mají lidé zkrátka den, kdy nestíhají vařit. Řešením by tak pro některé mohly být tyto jednoduché a rychlé cuketové karbanátky podle tohoto receptu.

Spoustě lidem dochází inspirace k tomu, co by se dalo uvařit k obědu. Zároveň se také může stát nějaká nečekaná situace a lidé pak nemají na vaření čas. Tito lidé se pak buď odbývají něčím malým, co je moc nenasytí nebo utrácí spoustu peněz v restauracích. Můžete tak zkusit cuketové karbanátky, které máte rychle hotové a jsou levné.

Co budete potřebovat

  • 550 g cukety
  • 150 g brokolice
  • 150 g mrkve
  • 1 chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 110 g čedaru
  • 30 g strouhanky
  • 0,5 čajové lžičky soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 1 lžička směsi italských bylin
  • 150 g zakysané smetany na omáčku
  • 1 stroužek česneku na omáčku

Připravte si zeleninu

Vezměte si dostatečně velkou misku a na hrubém struhadle do ní nastrouhejte brokolici s cuketou. Následně do misky nastrouhejte na jemném struhadle mrkev a 3 stroužky česneku. Poté nakrájejte chilli papričku na drobné kousky, přidejte jí do misky a veškeré ingredience společně velmi důkladně promíchejte.

karbanátky

Vytvořte si karbanátky

Do směsi zeleniny přidejte sůl a vše promíchejte. Směs nechte 20 minut odstát. Mezitím si v menší misce smíchejte zakysanou smetanu, prolisujte do ní 1 stroužek česneku, přidejte směs italských bylinek a promíchejte. Poté se můžete zbavit vody ze zeleninové směsi. Pak už jen do směsi rozklepněte vejce, přidejte zbytek koření a promíchejte. Z výsledné hmoty vytvarujte karbanátky.

karbanátky

Karbanátky můžete osmažit

Připravte si pánev, na které rozehřejte trochu rostlinného oleje. Karbanátky poté dejte na pánev. Smažte je z každé strany přibližně 3 minuty, dokud nechytí zlatavou barvu. Po otočení vždy můžete karbanátky přikrýt na pánvi pokličkou, aby se vám lépe propekly. Pak už jen karbanátky z pánve vyjměte a můžete servírovat. Společně se skvělou omáčkou k nim ani nemusíte vymýšlet přílohu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*