Někdy mají lidé zkrátka den, kdy nestíhají vařit. Řešením by tak pro některé mohly být tyto jednoduché a rychlé cuketové karbanátky podle tohoto receptu.
Spoustě lidem dochází inspirace k tomu, co by se dalo uvařit k obědu. Zároveň se také může stát nějaká nečekaná situace a lidé pak nemají na vaření čas. Tito lidé se pak buď odbývají něčím malým, co je moc nenasytí nebo utrácí spoustu peněz v restauracích. Můžete tak zkusit cuketové karbanátky, které máte rychle hotové a jsou levné.
Co budete potřebovat
- 550 g cukety
- 150 g brokolice
- 150 g mrkve
- 1 chilli paprička
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 110 g čedaru
- 30 g strouhanky
- 0,5 čajové lžičky soli
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušeného koriandru
- 1 lžička směsi italských bylin
- 150 g zakysané smetany na omáčku
- 1 stroužek česneku na omáčku
Připravte si zeleninu
Vezměte si dostatečně velkou misku a na hrubém struhadle do ní nastrouhejte brokolici s cuketou. Následně do misky nastrouhejte na jemném struhadle mrkev a 3 stroužky česneku. Poté nakrájejte chilli papričku na drobné kousky, přidejte jí do misky a veškeré ingredience společně velmi důkladně promíchejte.
Vytvořte si karbanátky
Do směsi zeleniny přidejte sůl a vše promíchejte. Směs nechte 20 minut odstát. Mezitím si v menší misce smíchejte zakysanou smetanu, prolisujte do ní 1 stroužek česneku, přidejte směs italských bylinek a promíchejte. Poté se můžete zbavit vody ze zeleninové směsi. Pak už jen do směsi rozklepněte vejce, přidejte zbytek koření a promíchejte. Z výsledné hmoty vytvarujte karbanátky.
Karbanátky můžete osmažit
Připravte si pánev, na které rozehřejte trochu rostlinného oleje. Karbanátky poté dejte na pánev. Smažte je z každé strany přibližně 3 minuty, dokud nechytí zlatavou barvu. Po otočení vždy můžete karbanátky přikrýt na pánvi pokličkou, aby se vám lépe propekly. Pak už jen karbanátky z pánve vyjměte a můžete servírovat. Společně se skvělou omáčkou k nim ani nemusíte vymýšlet přílohu.
Napište komentář