Zdánlivě obyčejné bramborové placky: Přidávám do nich tuto tajnou přísadu, za kterou mě manžel nosí v náruč

Bramborové placičky opečená placka na pánvi s obracečkou

Brambory patří mezi celosvětově nejoblíbenější a nejvšestrannější suroviny. Používají se při přípravě celé řady pokrmů. 

Této plodině právem patří jedno z předních míst na světovém žebříčku oblíbenosti. Brambory jsou výživné, finančně dostupné, dobře se skladují, jejich pěstování není složité. Zpracování ve formě placek patří k úpravám milovaným v mnoha světových kuchyních. Není se čemu divit, tento způsob je totiž nejen snadný, ale také se při něm využijí dostupné suroviny.

Bramborové placičky: ten nejjednodušší a nejchutnější recept

Tento recept vám přináší extrémně snadný způsob, jak z brambor připravit chutné placičky, které si rychle oblíbíte. Věřte, že jednodušší už to být doopravdy nemůže. V čem je „fígl“? V ničem! Jen nandáte nastrouhané brambory na pánev, to je celé kouzlo. Ano, někdy ty nejjednodušší věci bývají těmi nejlepšími. Tento recept je tedy vhodný i pro lidi s celiakií či intolerancí lepku.

Ingredience na jednu porci:

  • Brambory – 1 ks;
  • Sůl – podle potřeby;
  • Mletý černý pepř – podle potřeby;
  • Rostlinný olej na smažení – podle potřeby.
Křupavé bramboráky hotové na bílé=m kulatém talíři

Dokonalé křupavé zvenku a zároveň měkké uvnitř: Tato ingredience je klíčem k přípravě nejlepších bramboráků

Bramborové placky syrová placka na pánvi

Postup přípravy jednoduchých bramborových placiček:

  • Oloupejte bramboru, nakrájejte ji na tenké plátky a poté na jemné proužky.
  • Na pánvi si rozehřejte trochu rostlinného oleje.
  • Proužky vzniklé nakrájením brambory rovnoměrně rozložte na pánvi tak, aby vznikl „koláček“.
  • Proužky uspořádejte na pánvi těsně k sobě tak, aby vytvořily pevnou placičku.
  • Poté placičku osolte a opepřete.
  • Placičku opečte z obou stran dozlatova.
  • Výsledkem je rychlá a jednoduchá bramborová placička z minima surovin.

Bramborové placky opečené vedle sebe

  • Tip na servírování: Placičky budou skvělé jak samotné, tak jako příloha. Báječně se hodí k rybám, ale i například ke guláši nebo k masovým směsím. Vynikající jsou i jako jedna z příloh k vepřové pečeni či uzenému masu v kombinaci se zelím, např. jako tzv. selský talíř. Své místo najdou i ve vegetariánské či veganské kuchyni, například u luštěninových jídel. Zkrátka si s nimi můžete vyhrát!
  • Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*