Karbanátky patří mezi velmi oblíbená jídla, která jsou dělána z mletého masa. S pomocí tohoto jednoduchého receptu na pečené karbanátky v troubě si uděláte velikou radost.
Mleté maso je mezi lidmi velice oblíbené. Je totiž možné z něj udělat velikou řadu pokrmů, kdy jej můžete použít například do omáček, na sekanou nebo karbanátky. Většinou toto maso bývá také levné, takže jej preferují lidé, kteří chtějí ušetřit. Díky tomuto receptu vytvoříte z mletého masa skvělé pečené karbanátky, které vám určitě budou chutnat.
Co budete potřebovat
- 1 kg mletého masa
- 120 g chleba
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 / 3 lžičky mletého černého pepře
Rozmočte si chleba
Před použitím tohoto pečiva do karbanátků je potřeba jej lehce rozmočit. Vezměte si proto nějakou misku, dejte do ní chleba a zalijte ho vodou. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Ty potom dejte do nějaké samostatné větší misky, kam k ní prolisujte dva stroužky česneku.
Mleté maso smíchám s nakládanými okurkami. Nový a jednoduchý recept na přílohu, váš oběd bude díky ní nezapomenutelný
Vytvarujte si karbanátky
Z chlebu vymačkejte přebytečnou vodu a dejte ho do misky s cibulí a česnekem. S pomocí mixéru pak tyto ingredience rozmixujte na hladkou hmotu. Do této hmoty poté přidejte mleté maso, sůl a pepř. Vše poté důkladně promíchejte, ideálně na to použijte ruce. Až budete mít vše promíchané, tak začněte tvarovat stejně veliké karbanátky, které si vyskládejte do nějaké nádoby.
Karbanátky dejte péct
Rozehřejte si troubu na 190 °C. Vezměte si plech, na který dejte pečící papír. Na plech poté vyskládejte jednotlivé karbanátky tak, aby se nedotýkaly. Následně je dejte na 20 minut do předehřáté trouby. Po uplynutí této doby plech vyjměte a karbanátky máte hotové. Ideální přílohou k nim je pak bramborová kaše.
Napište komentář