Grilování je oblíbenou letní zábavou. Mnohdy ho ale dokáže velmi znepříjemnit to, že se nám nedaří rozdělat oheň. Proto pro vás máme trik, se kterým již tento problém nebudete muset nikdy řešit.
Představte si následující situaci: je parný letní den, máte na zahradě pozvané hosty, chystáte se grilovat, slavnost je v plném proudu. A vám se prostě za žádných okolností nedaří rozdělat oheň v grilu. Všichni kolem začínají být nervózní, protože mají hlad, a vy začínáte panikařit a přemýšlet o alternativách, jako je například použití benzínu nebo příprava masa na pánvi. Máme pro vás jednoduché řešení, se kterým vám zaručíme, že se vám tato situace již nikdy nestane.
Budete potřebovat dřevěné uhlí a karton od vajec
Velmi častý problém, jenž může při grilování nastat, je uhlí, které nechce hořet. Vzniká to nejčastěji v důsledku toho, že tašku s uhlím necháme otevřenou, a ono nám navlhne.
Pokud během grilování zjistíte, že se vám tato situace přihodila, nemusíte zoufat. Existuje jednoduchý trik, jak oheň rychle zapálit i s vlhkým uhlím.
Jediné, co si musíte připravit, je karton, který vám v kuchyni zbyl od vajíček. Ten je většinou vyroben z nasávané kartonáže. Jedná se o opětovné zpracování použitého papíru, tedy dokonale hořlavou surovinu. Je ale velmi pevná a pružná, a nachází proto uplatnění v mnoha odvětvích. Výrobky z tohoto materiálu jsou plně recyklovatelné. V našem případě ale využijeme jejich hořlavost.
Vajíčka jednoduše nahradíme vlhkými uhlíky
Do kartonu od vajec jednoduše umístíme jednotlivé uhlíky, a to přesně na místa, kde mají být jednotlivá vajíčka. Takto připravené plato si jednoduše vložíme na gril a připravíme si sirku nebo zapalovač.
Karton následně na pár místech zapálíme. Jakmile se rozhoří, tedy jakmile uvidíme viditelný plamínek, karton jednoduše zavřeme. V uzavřeném prostoru totiž nedochází ke zbytečnému unikání tepla.
Během chvíle se rozhoří celý karton a veškeré uhlíky nám rozehřeje. Karton po chvíli shoří celý a na grilu nám zůstanou jen perfektně rozpálené uhlíky, na kterých si můžeme připravit naše oblíbené pokrmy.
Jednoduše na gril umístíme rošt a obvyklým způsobem tepelně upravíme připravené maso, zeleninu nebo sýry. Mezi takto rozpálené uhlíky se hodí také brambory ve slupce.
Zdroj: Centra Irealand