Jednoduchý kokosový dezert s kakaem, který nemusíte péct

Tento skvostný nepečený dezert plný kokosu a čokolády musíte rozhodně ochutnat. Jeho příprava vám nezabere mnoho času. V několika jednoduchých krocích tak zhotovíte neodolatelnou pochoutku vhodnou ke kávě, kakau, nebo k čaji. Pusťte se směle do toho.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Než se pustíte do přípravy nepečeného dezertu, obstarejte si následující:

  • 1 litr plnotučného mléka
  • 220 gramů moučkového cukru
  • 150 gramů hladké mouky
  • 90 gramů kakaového prášku
  • vanilkový cukr či vanilkovou esenci
  • 50 gramů másla
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 200 gramů kokosových vloček

Jak postupovat při přípravě kokosového dezertu?

Nejprve si k ruce vezměte standardní plech na pečení a vymažte jej máslem. Pak na máslo na neste vrstvu kokosových vloček a rozprostřete po celém dnu. Následně se pusťte do přípravy hlavní kokosové hmoty.

Do hrnce si nalijte mléko, přidejte do něj vanilkový cukr, moučkový cukr (200 g) a také vsypte prosátou hladkou mouku s kakaovým práškem. Metličkou směs míchejte do zhoustnutí, aby byla hladká a bez hrudek.

Kakaový krém posléze odstavte z plotny a ihned do něj zakomponujte máslo. Kakaovou hmotu nakonec navrstvěte do plechu vysypaného kokosem. Rozetřete po celém dnu pomocí špachtle. V další fázi si připravte náplň.

Příprava náplně a kompletace dezertu

Vychlazenou smetanu vyšlehejte do tuha ve středně velké misce, a nakonec ji oslaďte moučkovým cukrem. Vytvořenou šlehačku poté naneste na kakaovou vrstvu v plechu. Pomocí nožíku pak nakrájejte plát na osm dílků a tvaruje z nich pomocí špachtle rolky, ty obalte na závěr v kokosových vločkách a nechte ztuhnout.

Podávejte buď samotné s šálkem kávy, nebo s kopečkem vanilkové či kokosové zmrzliny. Hodit se bude k servírování i čerstvé ovoce jakéhokoliv druhu (například banány, jahody, nebo borůvky). Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]