Tento koláč nevyžaduje náplň: Jednoduše smíchejte mouku, zakysanou smetanu a kondenzované mléko

ingredience na dort

Tento koláč je opravdu velmi jednoduchý na přípravu, ale podle chuti by si kdekdo mohl myslet, že je kupovaný, nebo jeho příprava trvala hodiny. Vyzkoušejte ho.

Jednoduché recepty bývají většinou ty nejoblíbenější, protože je o nich známo, že se na nich vlastně nedá moc co pokazit. A tento koláč rozhodně patří k těmto receptům. K jeho přípravě nebudete potřebovat velké množství surovin a do toho nestrávíte v kuchyni celé odpoledne. No a k tomu všemu je jeho chuť tak lahodná, že si lidé budou myslet, že je spíše kupovaný. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Jak už bylo řečeno, k přípravě tohoto dortu opravdu nebudete potřebovat velké množství ingrediencí. Myslete ale na to, že vám vznikne pouze korpus, takže pokud ho budete chtít promazávat nějakým krémem, nachystejte si ještě recept na něj. Každopádně základní suroviny, které budete potřebovat jsou tyto:

  • 500 g mouky
  • 380 ml kondenzovaného mléka
  • 400 ml zakysané smetany
  • 10 g prášku do pečiva

hotový korpus na dort

Je to opravdu velmi snadné

Nejprve si do mísy nasypte mouku, poté přidejte kondenzované mléko a zakysanou smetanu. Pořádně promíchejte. Nejlépe vám to půjde metličkou, takže pokud ji doma máte, tak ji rozhodně použijte. Poté přidejte prášek do pečiva a opět promíchejte. Dno formy přikryjte pečicím papírem a vylijte do ní těsto. Pečte při 180 stupních přibližně 45 minut. No a tím máte vlastně koláč hotový.

Rozhodně ale nebudete chtít servírovat takto holý koláč bez nějaké náplně. Takže už záleží jen na vás, jestli například dort rozkrojíte na 3 části a každou z nich promažete nějakým krémem a nebo, jestli dort polijete čokoládou a ozdobíte nějakým barevným zdobením a nebo například oříšky. Těch možností, jak tento dort ozdobit a ozvláštnit je opravdu hodně, takže záleží jen na vás, co si vyberete.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*