Jednoduchý koláč, který připomíná nádivku. Chutný a připravený za 15 minut. Výborný levný recept

nádivka pekáč

Jako vydatná svačina nám může posloužit také koláč, který je obohacen o zelenou cibulku. Svým vzhledem připomíná nádivku, uvnitř jsou ale ukryté ingredience, které bychom nečekali.

Abychom dosáhli originálního receptu, je zapotřebí někdy připravit zcela nečekaný pokrm. Tím může být například koláč, který sice na první pohled vypadá jako obyčejná nádivka, na jeho náplň jsou ale použity rybí konzervy. Pokud jste milovníkem ryb, tento recept ás ohromí nejen svojí originalitou, ale také rychlostí přípravy a chutí.

Na přípravu těsta na koláč budeme potřebovat:

  • 160 gramů hladké mouky
  • 4 vejce
  • 200 gramů zakysané smetany
  • prášek do pečiva
  • lžičku soli
  • lžičku cukru

Na přípravu lahodné náplně do těsta budeme potřebovat:

  • 5 vajec
  • 2 rybí konzervy
  • svazek jarní cibulky

koláč slaný příprava

Těsto připravíme standardním způsobem

Jelikož se jedná o jednoduchý recept, jeho samotná příprava není nijak náročná. Těsto si připravíme obvyklým způsobem, ve větší míse postupně smícháme mouku, vejce, zakysanou smetanu a prášek do pečiva. Směs pečlivě promícháme, dokud nám nevznikne hladká hmota, kterou následně dochutíme lžičkou soli a cukru. Takto připravené těsto dáme stranou a vrhneme se na náplň.

upečená ovocná buchta

Vícevrstvá ovocná buchta s mákem a tvarohem. Je tak výborná, že se po ní jen zapráší. Recept už upeklo 4 miliony Čechů

koláč upečený

V obchodě najdeme rybí konzervu bez kosti

Abychom si ušetřili práci, je dobré hledat konzervu, kde jsou kousky ryb již bez kosti. Pokud máme jinou, je zapotřebí nejprve zpracovat obsah jednotlivých konzerv. Z konzervy následně odstraníme vodu, ve které byl její obsah skladován, a samotné ryby umístíme do mísy. Smícháme je s najemno nastrouhanou jarní cibulkou a 5 vejci. Směs promícháme tak, aby i z ryb se staly malé kousky.

upečený koláč

Vše umístíme na plech a přendáme do trouby

Jakmile máme náplň hotovou, můžeme ji dochutit ještě oblíbeným kořením nebo solí. Je zapotřebí ale nezapomínat na to, že ryby jsou většinou ve slaném nálevu, sůl tedy není potřeba buď vůbec, nebo jen minimální množství. Připravený plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj připravené těsto. Na něj následně umístíme náplň a koláč pečeme po dobu 40 minut na 180 stupňů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*