Tvaroháček s mandarinkami: Od doby co znám tento recept už nic jiného nepeču. Je tak krémový, měkký a voňavý! MŇAM

Pokud máte chuť si trošku osladit život, vsaďte na tento lahodný koláč s tvarohem a mandarinkami. Upečený jej budete mít za chvilku a i blízcí si na něm pochutnají. 

Čeká vás volné odpoledne a chcete jej strávit nějakou relaxační činností, která ovšem nebude úplně zbytečná? To je ideální situace na to, abyste si vyzkoušeli něco upéct. Dobrou volbou je například tento koláč se sladkým tvarohem a mandarinkami, který nejen, že vypadá dobře naservírovaný, ale zároveň neskutečně lahodně chutná. Jen si jej sami vyzkoušejte upéct.

Ingredience a postup přípravy těsta

Na těsto budete potřebovat:

  • 120 g hladké mouky
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
  • 40 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Větší mísu
  • Formu na koláč
  • Pečící papír

Na náplň budete potřebovat:

  • 500 g tvarohu
  • 200 ml smetany
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
  • 1 plechovku konzervovaných mandarinek
  • 2 Větší mísy
  • Metličku

Nejprve si vezměte větší mísu a nejlépe i síto, přes které do mísy prosejete hladkou mouku a následně i prášek do pečiva. Přidejte cukr a suché ingredience smíchejte dohromady. Než přidáte vejce a máslo, tak je důležité, aby obě potraviny dosáhly pokojové teploty. Mírně rozpuštěné máslo tedy přidejte do mísy také a na závěr rozklepněte vejce.

Koláč je ideální dezert na všechny příležitosti

Všechno dohromady promíchejte a následně ručně uhněťte těsto. Dejte jej do lednice, než připravíte náplň. Na tu si nachystejte větší misku a nalijte do ní smetanu. Přilijte i mléko s olejem, nasypejte pudink a začněte důkladně míchat metličkou, dokud se vše nespojí dohromady. Může vám to zabrat chvíli času, ale nakonec bude směs hladká.

Do druhé mísy dejte tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a důkladně promíchejte. Pudinkovou směs postupně přelévejte do druhé mísy a zapracovávejte metličkou. Vezměte si formu na pečení a vyložte ji pečícím papírem, těsto si vytáhněte z lednice a umístěte jej na spodek.

Ručně jej rozprostřete tak, aby bylo rovnoměrně po všech stranách i po spodku. Nalijte na něj krémovou náplň a nakonec do náplně nasázejte mandarinky z konzervy. Předehřejte si troubu na 170 stupňů a nechejte koláč péct okolo 70 minut. Poté jej můžete nakrájet, posypat moučkovým cukrem a podávat třeba ke kávě. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]