Jelení lůj není nutné používat jen na ústa. Hodí se na nohy, škrábance i při sundavání prstenu

Jelení lůj jistě velmi dobře znáte. A víte, že se nemusí využívat jenom na ústa? Ukážeme vám jeho další využití. Dost možná budete překvapeni, na co všechno se dá využít. Samozřejmě začneme s populární klasikou. Pokud máte suché a popraskané rty, je tím nejlepším pomocníkem, který hravě strčí do kapsy i různé druhy krémů. A na co ho využít dále?

Zrohovatělá kůže

Velmi často se objevuje na rukách, ale také na nohách. Pokud si s ní chcete poradit, není nic jednoduššího, než když na dané místo použijete jelení lůj. Protože obsahuje mnoho tuku, tak dokáže danou oblast velmi dobře změkčit. A to znamená jedinou věc. Zrohovatělá kůže bude stoprocentně minulostí. Zkuste to a uvidíte.

Sundání prstenu

Máte na ruce šperky a potřebujete je sundat? Co když to ale nejde? Zapomeňte na mýdlo nebo přípravek na nádobí, či různé krémy. Pomůže vám jelení lůj. Namažte ho na prst a následně se snažte prsten stahovat. Díky obsahu tuku si můžete být jisti, že z vašeho prstu sklouzne velmi rychle a také velmi jednoduše.

Suchá kůže

Sice jsme zvyklí používat ho jenom na suché rty, ale pravda je taková, že jelení lůj je možné klidně použít i na další suchá místa na těle. Klidně s ním namažte vaši suchou kůži. Že je to běžná věc se můžete dozvědět i na jeho návodu. Jelikož je plný tuku, tak danou oblast dokonale promastí.

Škrábance

Způsobili jste si drobné povrchové zranění a škrábli jste se na ruce nebo jinde? Nemusíte zoufat. Vezměte jelení lůj a dané místo si jim pomažte. Najednou přestane krvácení, bolest a dané místo bude také lépe hydratované, což se pozitivně podepíše na celkové hydrataci.

Péče o obočí

Chcete ho vyživovat, nebo ho chcete upravit či zajistit, že bude výraznější? Potom si namažte polštářek prstu jelením lojem a následně prstem opatrně přejeďte po vašem obočí. Najednou uvidíte, že bude vypadat lépe. A ještě je vyživené.

Nefunkční zip

Nefunguje vám zip u bundy a stále se zasekává? Někdo to dře a je třeba ho lehce promazat. Na oleje zapomeňte, jelikož je lepší jelení lůj. Lehce o naneste na prsty a těmi potom přejeďte obě strany zipu. Zkuste ho zapnout a rozepnout a uvidíte, že vše půjde jako po másle.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]