Tento jemný tvarohový koláč provoní celý dům: Není to recept, ale rodinný poklad! Honem si ho uložte

Tyto tvarohové koláče rozhodně překvapí každého člena vaší rodiny. Jsou jemné, měkké a chutnají naprosto fantasticky. Recept je přitom velmi snadný

Příprava lahodných dezertů nemusí být vždy složitá. Existuje obrovský seznam skvělých receptů, které vám pomohou připravit si ten pravý přímo podle vašich preferencích, a to i v případě, že jste naprostý začátečník v kuchyni. Skvělým příkladem jsou toho tyto jemné tvarohové koláče, které jsou natolik chutné, že jim neodolá naprosto žádný člen vaší rodiny. Příprava je přitom velmi jednoduchá a nevyžaduje ani moc času a ani moc ingrediencí. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Jemné tvarohové koláče

Pokud hledáte nějaký nový recept na dobrý dezert, tyto jemné tvarohové koláče jsou pro vás jako dělané. Recept je velmi jednoduchý a pokud budete postupovat krok po kroku, získáte ve výsledku naprosto jemnou pochoutku, která bude vyčnívat na vašem hodovním stole – a pravděpodobně tam ani moc dlouho nevydrží. Navíc tyto koláče vydrží poměrně dlouhou dobu čerstvé, tudíž jich můžete připravit kolik jen budete chtít. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 350 gramů mouky
  • 250 gramů cukru
  • 10 gramů prášku do pečiva
  • 5 ks slepičí vejce
  • 1 gram vanilinu
  • 1 gram citronové kůry
  • Špetka soli
  • 700 gramů tvarohu
  • 180 gramů másla
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy

Postup pro přípravu tvarohových koláčů:

  • Nejprve rozdělte 4 vejce na žloutky a bílky – žloutky vložte do mísy a trochu je osolte.
  • Do osolených žloutků dále přidejte 80 gramů krystalového cukru, rozehřáté máslo a 0,5 gramu citronové kůry. Všechny ingredience pořádně promíchejte a poté přilijte citronovou šťávu.

  • Nyní přidejte do směsi prosátou mouku s práškem do pečiva, těsto hněťte stěrkou, a jakmile se všechny ingredience spojí, hněťte těsto rukama.
  • Připravte si formu na pečení a na její dno položte pečící papír. Na ten dále položte kousky těsta a opatrně je prohněťte do společné vrstvy, která pokryjte celou plochu.

  • V samostatné míse následně smíchejte tvaroh se 130 gramy cukru, vejcem a zbylou citronovou kůrou. Poté vše rozmixujte mixérem do hladké a krémové konzistence. Vzniklou směs rozetřete v rovnoměrné vrstvě na těsto.
  • Dezert nyní vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, nechte jej péct zhruba 30 minut a mezitím vyšlehejte bílky do sněhové pěny. Do té postupně přidejte 40 gramů cukru, přičemž nepřestávejte šlehat mixérem, dokud nevznikne hustý krém.

  • Vzniklý krém následně vložte do zdobicího sáčku a po upečení jimi dort ozdobte. Poté vložte koláče s vrstvou na dalších 10 minut do trouby při stejné teplotě. Horní vrstva by měla během chvilky zhnědnout.
  • Nakonec stačí akorát koláče nechat vychladnout a můžete je rovnou konzumovat.

Tento dezert lahodný dezert nejenže vypadá krásně, ale také chutná naprosto neuvěřitelně. Kromě toho se jedná o poměrně jednoduchou záležitost, tudíž by váš výsledek měl být přesně takový, jako na obrázku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*