Karbanátky, které zaujmou chutí i svou šťavnatostí

Že jsou karbanátky jednoduchým jídlem, které musí zvládnout každý? Nemusí tomu tak být. Stačí pár chyba a výsledek nestojí za nic. Aby k tomu nedošlo, ukážeme vám recept, který když budete dodržovat, vznikne z mletého masa ta nejlepší možná pochoutka, jakou si jenom můžete představit.

Toto jsou ingredience

Možná si myslíte, že karbanátky umíte podle svého receptu. Dejte však šanci i tomuto a sami se přesvědčte, jak lze jejich chuť zajímavě povýšit. Vše začíná správnými ingrediencemi, které jsou tyto:

  • 550 g vepřového masa
  • 350 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 vejce
  • 3 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 1 sklenice mléka
  • 4 plátky bílého chleba
  • Sůl, pepř, petrželka, bazalka a další bylinky

Připravte si maso

Pokud máte koupené celé maso, je třeba ho nejprve namlít. Pokud už je namleto, tak můžete pokračovat dále. Maso je třeba ochutit solí, pepřem a bylinkami podle chuti. Potom k němu přidáte také cibuli, kterou nakrájíte na jemné kousky.

V přípravě masa pokračujete dále. Patří do něho i všechny další ingredience, včetně brambor, které oloupejte a potom nastrouhejte na jemném struhadle. Dále nezapomeňte ani na chléb, který se před tím namočí v mléce.

Když máte vše v jedné míse, můžete se pustit do míchání a zpracování. Nejlepší volbou je dělat to ručně, díky čemuž bude mít maso správnou konzistenci a vše se propojí tak, jak by se propojit mělo. Potom dejte masovou směs do trouby asi na 60 minut, aby si těsto odpočinulo a nasálo jednotlivé chutě.

Vytvořte karbanátky

Masová směs je hotová a tak se můžete pustit do přípravy samotných karbanátků. Nejde o nijak složitý postup, jelikož je stačí vytvarovat v ruce do požadovaného tvaru. Myslete na to, že by všechny měly být pokud možno stejně velké.

Nyní do trouby

Tyto karbanátky se od běžného receptu liší tím, že se nepřipravují na pánvi, ale v troubě. Je třeba rozehřát ji na teplotu 180 až 200 stupňů, na plech dát pečicí papír a na něj karbanátky postupně poskládat. Potom zamíří do trouby, kde by měla být doba pečení v rozmezí 30 – 40 minut. Následně můžete ochutnat a servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]