Ke zlepšení zraku pomohou mandle, oční cvičení, teplo a také mrkání

Na zlepšení zraku není vhodný jenom laser nebo doplňky stravy. Pomůže i 5 těchto osvědčených a většinou i jednoduchých postupů. Stačí správné jídlo, teplota a cvičení, a i vy můžete celkem brzy zjistit, že se váš zrak výrazně lepší.

Akupunktura

Zde je jasné, že musíte využít služeb odborníků, jelikož akupunktura rozhodně není něco, co zvládnete v domácích podmínkách. Stačí říci, že je vaším cílem zlepšení zraku a uvidíte, že několik správných vpichů může skutečně zajistit, že vaše oči budou následně mnohem zdravější, než je tomu nyní. A pokud nechcete vpichovat jehly, může postačit stimulace těch správných bodů v oblasti vašich očí.

Mandle

Chybí ve vašem jídelníčku? Tak je do něho co možná nejdříve zařaďte, jelikož mandle jsou pro zlepšení zraku také velmi důležité. Nejenom, že je můžete jíst samotné. Klidně je konzumujte v pečivu nebo dezertech, nebo si pravidelně dopřávejte i mandlové mléko. Toto všechno dohromady jsou věci, které fungují a které zabírají.

Mrkání

Kdykoliv máte čas, tak mrkejte. Tím oční svaly posilujete, a i to povede ke zlepšení zraku. Ideální je čas od času začít intenzivně mrkat po dobu zhruba 10 sekund. Nebo můžete oči také zavřít a takto držet víčka taktéž po 10 sekund. Obojí velmi dobře pomáhá. A hlavně, takto cvičit své oči můžete vlastně kdykoliv a kdekoliv.

Oční cvičení

Není to jenom mrkání, jelikož oči se dají cvičit i jinak. Jak můžete vidět na ilustraci, toto je nejlepší možná metoda cvičení pro oči. Tuto sérii cviků je vhodné opakovat minimálně třikrát denně a uvidíte, že po pár týdnech se dostaví požadované zlepšení zraku.

Teplo

I to pomáhá. Jak ho očím zajistit? Pokud je venku teplé a slunečné počasí, běžte ven, zavřete oči a chvíli stůjte proti světlu. Pokud takové počasí není, nemusíte zoufat. Stačí když si na víčka dáte své prsty nebo dlaně. Zde vám dokonale pomůže klasické lidské teplo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]