Tyto tyčinky z kefíru a uzeniny si zamiluje nejen vaše návštěva

kefírové tyčinky

Při koukání na televizi nebo při návštěvě je určitě dobré mít něco dobrého na zub. Pokud ale nic nemáte, zkuste si připravit třeba tyto tyčinky z kefíru, které jsou s uzeninou.

Jakmile někdo čeká návštěvu nebo má chuť na něco slaného večer u televize, většinou mají tito lidé doma zásoby slaných pochoutek, které si mohou dát hned, až si na ně vzpomenou. Pokud se taková situace stává i vám, ale neradi byste doma měli zbytečné zásoby slaných pochutin, udělejte si tyto domácí slané tyčinky.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 250 ml kefír
  • 10 g prášek do pečiva
  • lžička soli
  • 450 g mouka
  • lžička cukr
  • 10 g petržel
  • 2 ks vejce
  • 80 g klobása
  • 100 g sýr

Smíchejte většinu surovin v misce

Vezměte si k ruce misku a do ní si dejte kefír. Poté ke kefíru přidejte sůl, cukr, vejce a dobře promíchejte stěrkou nebo jiným kuchyňským náčiním. Na míchání si dávejte opravdu záležet, protože je potřeba, aby se suroviny dobře spojily. Pot si nasekejte nebo namelte petržel, nakrájejte klobásku na kostičky a opět vše smíchejte.

těsto na kefírové tyčinky

Přidejte do směsi další ingredience

Nyní si k ruce vezměte sýr a struhadlo. Sýr na struhadle nastrouhejte najemno a poté jej přidejte ke směsi. Opět vše promíchejte, a nakonec přidejte ještě prášek do pečiva s moukou. Suroviny promíchejte znovu stěrkou nebo vařečkou a poté použijte vaše ruce. Těsto uhněťte rukama a snažte se o to, aby vám vzniklo nelepivé těsto. Toto těsto nakonec přikryjte čistou utěrkou a nechte jej 10 minut odležet. Pokud byste neměli kuchyňskou utěrku, můžete použít i potravinářskou fólii.

smažení kefírových tyčinek

Udělejte z těsta tyčinky

Jakmile budete mít těsto hotové a uplyne 10 minut, můžete z těsta začít dělat tyčinky. Těsto si rozválejte na tenkou placku, ale snažte se o to, aby měla tvar obdélníku. Tloušťka těsta by neměla být více jak 2 mm. Toto těsto nakonec nakrájejte na dlouhé proužky, které budou široké asi 3 nebo 4 cm.

rozpůlená kefírová tyčinka

Tyčinky můžete nyní usmažit

Nepouštějte se do smažení dříve, než budete mít vše nakrájeno. Určitě si usnadníte práci tím, když si vše nejprve nakrájíte na tenké proužky a až poté začnete v pánvi ohřívat olej. Jakmile bude horký, dejte do pánve tolik tyčinek, kolik se vejde a usmažte je z obou stran dozlatova.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*