Klobása ve slanině je skvělou rychlovkou nejenom k večeři

Klobása je populárním jídlem na různých akcích a na cestách. Když na ni dostanete chuť i doma, zkuste tento inovovaný recept. Z na první pohled obyčejné klobásy se stane parádní jídlo, které přijde vhod když hledáte recept na chutnou, rychlou a také dostatečnou večeři. Přípravu zvládne každý, i ten, co v kuchyni nikdy v životě nebyl.

Stačí tři ingredience

Že je toto jídlo skutečně velmi jednoduché, to jasně dokládá fakt, že vám postačí jenom tři ingredience a nic jiného už potřebovat nebudete. První složkou jsou dva kusy vaší oblíbené klobásy. Tu lze v případě zájmu nahradit i silným libovým párkem, není to problém. Potom si připravte také dva plátky sýra a také čtyři plátky anglické slaniny. Máte? Tak jdeme vařit.

Naplňte klobásu

Jako první si připravíme klobásy. A to tak, že je lehce nakrojíte a přidáte do každé plátek sýru. Pokud chcete více, klidně můžete. Pomozte si párátkem, aby klobása i nadále držela svůj tvar. Potom je zabalte do slaniny tak, aby ta byla celá omotaná po jejich délce. I tady můžete použít párátko k tomu, aby vše drželo přesně tak jak držet má.

Na pánev, do grilu, nebo do trouby

Nyní už je třeba klobásu (popřípadě párek) tepelně opracovat. Zde je na vás, jakou metodu zvolíte. Můžete ji položit na horkou pánev a zde ji opékat, můžete ji dát do kontaktního grilu, stejně jako ji můžete péct v troubě. Fantazii se meze nekladou. Opékejte ji minimálně 15 minut, abyste měli jistotu, že bude dostatečně teplá, sýr bude rozpuštěný a slanina bude opečená a křupavá.

S čím podávat? S klasikou

A s čím může být tato klobása ve slanině se sýrem podávána? Nedělejte experimenty a vsaďte na klasiku. Tedy na plnotučnou nebo kremžskou hořčici, na čerstvý křen a samozřejmě i na pár krajíců chleba s dokonale křupavou kůrkou. Tak dobré chutnání. Garantujeme, že až se do tohoto jídla zakousnete, tak uznáte, že lépe připravenou klobásu jste ještě nejedli.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]