Kokosové kuličky: Skvělé cukroví nebo dezert ke kávě

Skvělý dezert, chuťovka, ale i zajímavé vánoční cukroví. To jsou unikátní kokosové kuličky, které zvládne připravit každý. Stačí dodržet tento recept, který je unikátní hned v několika věcech. Jeho základem je jednoduchost. I pokud se u vás jedná o premiéru v kuchyni, buďte si jisti, že ji stoprocentně zvládnete.

Připravte si potřebné ingredience

Aby se vše podařilo, je třeba mít potřebné ingredience. Těch je jenom pár a rozhodně v nich nenajdete nic, co byste neznali, nebo nesehnali. Aby se vám výsledek povedl, připravte si

  • 400 g upečeného piškotového těsta
  • 100 g sušenek bez krému
  • 2 tabulky hořké čokolády)
  • ½ šálku mléka
  • 100 g másla
  • 3 lžíce džemu
  • 2 lžíce kokosového likéru
  • Strouhaný kokos na obalení

Začínáme mlékem a čokoládou

Jako první je třeba připravit si mléko a čokoládu. Mléko nalijte do hrnce a začněte zahřívat. Postupně do něho přisypávejte naloupanou čokoládu. Postupně míchejte, dokud nedojde k tomu, že se čokoláda rozpustí a také dokud se nespojí s mlékem. Když požadovaná konzistence vznikne, můžete vše přelít do mísy a pokračovat dále.

Vytvořte těsto

Nyní je třeba nasekat na malinké kousky jak sušenky, tak i samotné upečené piškotové těsto. Dobrým pomocníkem bude kuchyňský mixér. Nemusí se jednat nutně o prášek, jelikož větší kousky nejsou na škodu. Ty přidejte ke směsi mléka a čokolády. Potom dodejte i ostatní ingredience, a to povolené máslo a dále také džem a kokosový likér. Potom už těsto zpracovávejte do podoby, kdy by mělo být spíše pevnější.

Vytvářejte kuličky

Když je těsto hotové, můžete se pustit do vytváření kuliček. Pokud by se těsto příliš lepilo, namočte si ruce. Vždy si vezměte trochu těsta a kuličku vyválejte v dlani. Následně ji obalte v kokosu a dejte stranou. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Potom dejte své kokosové kuličky n a chvíli do lednice a následně ochutnejte. Lahoda, že ano?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]