Tento skvělý koláč se hodí nejen na nějaké oslavy, ale také si ho můžete udělat jen tak k odpolední kávě. Je velmi jednoduchý.
Pokud máte doma velké množství jablek, určitě se vám budou hodit recepty, do kterých se jablka dávají. A právě takový je i tento recept. Do toho je velmi jednoduchý, takže ho zvládne naprosto každý. Takže pokud máte pár minut, které můžete strávit v kuchyni, na nic nečekejte a udělejte si ho. Nebudete litovat.
Co budete potřebovat
- 100 g másla
- 8 vajec
- 250 g mouky
- 250 g zakysané smetany
- 1 lžíci cukru
- 200 g moučkového cukru
- 10 g citronové kůry
- 4 jablka
- 1 sáček mleté skořice
Velmi jednoduchý recept
Nejprve si vyšlehejte změklé máslo s cukrem a postupně do toho přidávejte 5 vajec a pořádně šlehejte. Přidejte nastrouhanou kůru z jednoho citronu a také mouku. Vše důkladně promíchejte a těsto nalijte do formy, kterou jste si před tím vyložili pečicím papírem. Pomocí stěrky těsto uhlaďte.
Nyní si oloupejte jablka a nakrájejte je na plátky. Po celé ploše těsta je rozložte. V hluboké míse si smíchejte zakysanou smetanu, 3 vejce, skořici a cukr. Všechny ingredience rozmíchejte úplně do hladka. Tuto směs nalijte rovnoměrně na plátky jablek. Takto připravenou buchtu dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 30 minut.
A je hotovo
To, jestli je buchta hotová můžete zkontrolovat podle špachtle. Upečenou buchtu ještě za tepla posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na malé čtvercové kousky. A můžete podávat. Podávejte buchtu s čajem a nebo s kávou. Věřte tomu, že se po ní doslova zapráší. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář