Měkký, vláčný a krémový dortík na plech s kakaovým těstem, pudinkovým krémem a kokosovým posypem se brzy stane hitem vašeho domácího pečení.
Nejlahodnější koláč plný pudinkového krému a zasypaný kokosem vytvoříte snadno a bez obtíží jen z několika základních surovin, které nestojí moc, ale výsledek je až neuvěřitelně lahodný. Vláčné kakaové těsto je plné jemného vanilkového krému z pudinku a šlehačky a udělá radost všem, kteří milují jednoduché a svěží moučníky ke kávě a každodennímu mlsání.
Ingredience
Na těsto
- Vejce – 5 ks
- vanilkový cukr – 1 balíček
- cukr – 100 g
- olej – 100 ml
- hladká mouka – 150 g
- prášek do pečiva – 2 lžičky
- kakaový prášek – 3 lžičky
Na krém
- Mléko – 1,1 litru
- cukr – 100 g
- vanilkový pudink – 2 sáčky
- škrob – 2 lžíce
- kokosové vločky – 50 g
- instantní šlehačka v prášku – 1 sáček
Návod na přípravu
Vyklepněte vejce do hluboké mísy, přidejte vanilkový a klasický cukr a elektrickým šlehačem nebo robotem je vyšlehejte do jemné a bělavé pěny světle žluté barvy. Za stálého míchání postupně přilévejte olej. Hladkou mouku prosejte do mísy spolu s práškem do pečiva a kakaem a tuto směs po částech vmíchejte do našlehaných vajíček.
Výsledkem bude jemné a hladké, polotekuté těsto. Pekáček s vyššími stěnami vytřete olejem nebo máslem a vlijte do ní připravené těsto. Vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte asi 15 až 20 minut.
Zatímco se těsto peče, připravte si pudinkový krém. Jeden litr mléka nalijte do hrnce, přidejte k němu cukr, pudinkový prášek a škrob a vše důkladně promíchejte. Nakonec přisypejte kokosové vločky a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne na konzistenci hustého pudinku.
Hotový pudink vyklopte z hrnce do studené misky, povrch zakryjte přilnavou potravinářskou fólií tak, aby ležela přímo na jeho hladině (tak se nevytvoří škraloup) a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Upečený korpus nechte zchladnout a do jeho povrchu vydlabejte větší kulaté otvory v rovnoměrných rozestupech. Vykrájené těsto shromážděte v samostatné misce a rozdrťte je najemno.
Vychlazený pudink vyšlehejte ručním šlehačem dohladka a přilijte k nim 100 ml mléka a smetanu v prášku. Vyšlehejte vše do pevné pěny a výsledným krémem naplňte otvory v korpusu a zbytek rozetřete na povrch celého těsta a uhlaďte ho do roviny. Uhlazený povrch krémové vrstvy rovnoměrně posypejte rozemletou drtí z vydlabaného těsta, na něj nasypejte kokosové lupínky a celý dort vložte do lednice alespoň na 4 až 5 hodin chladit, uležet a ztuhnout. Hotový dort pak už jen nakrájejte na obdélníkové porce a podávejte.
Napište komentář