Pokud i vy nesnášíte suché pečivo, které už v sobě nemá ani trošku vláčnosti, určitě vyzkoušejte tuto jednoduchou vychytávku.
Když si koupíte a nebo upečete nějaké pečivo, většinou do druhého dne úplně vyschne. A to především, pokud jde o klasické kynuté těsto. Ale nebojte si, i taková věc jde napravit a to poměrně jednoduchým trikem. Před pečením byste těsto měli polít olejem. No a to je vlastně všechno. Každý, kdo toto pečivo ochutná, bude naprosto nadšený. Tak co, vyzkoušíte to?
Co budete potřebovat
Základní suroviny
- 1 lžička soli (6 g)
- 1,5 šálku vody (300 ml)
- 4 šálky mouky (400 g)
- 1 šálek olivového oleje
Náplň
- 2 velké lilky
- půl malého šálku másla
- 1 střední cibule
- 6-7 zelené papriky
- 1 lžička soli (5 g)
- 1 lžička černého pepře (4 g)
- 1 lžička červené papriky (4 g)
- 1 lžička kajenského pepře (3 g)
- 1 střední rajče
Je to velmi jednoduché
Nejprve si v hluboké míse smíchejte vodu, mouku a sůl. Rukama začněte vytvářet hutné těsto a dejte ho pod fólii. Nechte těsto vykynout. Po 20 minutách vraťte těsto na pracovní plochu. Rozdělte na 9 stejných dílů a přendejte do samostatné misky. Nyní těsto pokapejte olivovým olejem. Každý díl si vyválejte a poté ho opět ponořte do olivového oleje. Nyní si rozpalte pánev.
Na pánvi si orestujte najemno nakrájenou zeleninu se solí, černým pepřem, červeným a kajenským pepřem. Pokud zrovna nemáte chuť na žádnou náplň, úplně tento krok přeskočte. Koláčky vyndejte z oleje a každý z nich naplňte zeleninovou směsí. Všechny takto připravené koláče dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte přibližně 35 minut při 200 stupních. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář