Trik těchto dokonalých rolek tkví v kombinaci s mletým masem v hlavní roli. Recept dědečka jsem vylepšila

Pokud už si nevíte rady s tím, co připravit k večeři můžete zavítat do arménské kuchyně. Příprava večeře, která obsahuje lavaš, není nijak náročná, ale překvapí.

Lavaš je arménský chléb, který e připravuje z nekynutého těsta. Vyráběn je tradičně z pšeničné nebo žitné mouky. Tu jednoduše zkombinujeme s vodou, přidat můžeme také sůl nebo olej. Z této směsi vyrobíme placky. Lavaš je ve svém výsledném podání podobný indickému naanu nebo čapatí, je ale větší. Nahradit jej můžeme tortillovou plackou, kterou snadno zakoupíme v obchodě.

Ingredience potřebné na přípravu rolek z lavaše a mletého masa:

  • 2 plátky chlebu lavaš
  • 250 gramů tvrdého sýra
  • 300 gramů mletého masa
  • 1 středně velké vejce
  • 100 gramů másla
  • půl lžičky soli

lavas

Chlebové placky jednoduše naplníme směsí

V misce si nejprve smícháme mleté maso se solí. Maso pořádně propracujeme rukama a přidáme k němu vejce. Do další misky si na hrubém struhadle nastrouháme sýr, ten prozatím odložíme stranou. Na plotně nebo v mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo a vezmeme si mašlovačku. Pomocí té pomažeme každý kousek chleba a to z jedné strany.

Lavaš s mletým masem

pečené maso

Nejlepší večeře s mletým masem v hlavní roli, jakou jsem kdy vařila: Lahodný 20minutový recept

Tvoříme chutné rolky, které se v ústech rozpadají

Na pomazanou stranu chleba nasypeme sýr. Sýrovou vrstvu přikryjeme druhým plátem připraveného chleba, ten opět namažeme vrstvou másla. Na máslo v tomto případě přijde vrstva mletého masa. Jakmile máme před sebou tímto způsobem navrstvený chléb, srolujeme jej do rolády. Vzniklou roládu umístíme na plech, na kterém je pečicí papír a vložíme do trouby.

Lavaš s mletým masem

Pečeme v troubě, krájíme a servírujeme s oblohou

Aby se nám na povrchu vytvořila chutná a křupavá krusta, roládu potřeme směsí žloutku a mléka. Vzniklý pokrm pečeme v předem vyhřáté troubě na to na 180 stupňů po dobu 20 minut. Poté roládu opět potřeme žloutkovou směsí, posypeme sezamovými semínky a sýrem, a vrátíme do pece na dalších 15 minut. Hotový pokrm nakrájíme na samostatná kolečka, můžeme ozdobit zeleninou nebo čerstvými bylinkami.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*