Konečně budou šťavnatá. Stačí kuřecí prsa zabalit do slaniny

Připravit kuřecí prsa, aby byla šťavnatá není jednoduché. Přitom je stačí jenom zabalit do slaniny. Tento postup si ukážeme. A ještě ho trochu vylepšíme, jelikož přidáme také sýr a také vše zapečeme. Nepůjde proto jenom o obyčejný plátek, ale o skvělý závitek, který se hodí klidně i na nedělní oběd.

Co budete potřebovat?

Na kuřecí prsa bude potřeba jenom několik málo ingrediencí, které až se spojí, vznikne dokonalá chuť kombinovaná s unikátní šťavnatostí samotného masa. Aby se vše povedlo, je třeba dát dohromady ty správné ingredience. O jaké se jedná?

  • 4 ks větších kuřecích prsou
  • 12 plátků slaniny
  • 15 dkg mozzarelly
  • 10 dkg ementálu
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř a olej

Začínáme přípravou masa

Kuřecí prsa nejprve omyjte, potom je osušte a následně je můžete začít připravovat. Protože budete tvořit závitky, tak je rozřízněte podélně, ale ne až ke kraji. Následně je lehce rozklepejte, jako byste připravovali velký řízek. Takto postupujte u všech 4 kusů. Každý z nich následně z obou stran osolte a také opepřete.

Můžete začít s plněním

Když jsou kuřecí prsa nachystaná, můžete je začít plnit. Dovnitř patří kombinace obou sýrů. Plátkový zde rozložte a mozzarellu, pokud možno nastrouhejte nahrubo a následně na ementál položte. Poté už můžete závitek opatrně zabalit. Když má svůj tvar, vezmete slaninu a každý z nich zabalíte do celkem tří plátků. Poté už můžete použít párátka nebo špejle a těmi zajistit, že vaše plněné kuřecí závitky budou držet tvar.

Nejprve na pánev, potom do trouby

Rozehřejte pánev, dejte na ní trochu oleje a kuřecí prsa zprudka opečte, pokud možno ze všech stran. Tím se zatáhnout a nedojde k vytečení náplně, ani šťávy. Když je orestováno, přendejte je do pekáče, zalijte je vzniklým výpekem a trochou vývaru, nebo vody. Dejte do trouby a pečte při teplotě 180 stupňů zhruba 20–30 minut. Když je hotovo, vyndejte, nechte asi 3 minuty odpočinout, vytáhněte párátka a servírujte. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]