Konzumace červené cibule se vyplácí. Snižuje krevní tlak a hladinu cukru v krvi

Mnoho lidí věří, že cibule pochází ze Střední Asie, z dnešního Pákistánu a Íránu a patří k nejstarším plodinám, které lidstvo zná. Byly pěstovány v čínských zahradách a jsou zmiňovány v nejznámějších védských kompozicích z Indie. Tato dobře známá zelenina byla považována za všelék: jako diuretikum, řešení očních problémů, potíže s klouby a k léčení mnoha dalších zdravotních neduhů.

Dokonce se přidávala do hrobů panovníků, neboť se věřilo, že její aroma má zázračné schopnosti. Zkrátka a dobře, cibule je prastará zelenina, o které se ví, že má úžasné schopnosti léčit a podpořit zdraví a vitalitu člověka.

Je plná vitamínů a minerálů

Vitamin B9 – tento vitamín B je rozpustný ve vodě a je životně důležitý pro náš metabolismus a růst buněk, je velmi důležitý a prospěšný pro těhotné ženy

Draslík – tento minerál je nezbytný a může zlepšit zdraví srdce a snížit krevní tlak

Vitamin B6 – je zásadní pro tvorbu červených krvinek

Vitamin C – je velmi důležitý, zlepšuje zdraví vlasů a pokožky a posiluje náš imunitní systém Cibule je bohatá na aminokyseliny, například lysin, threonin, leucin a fenylalanin, které jsou významné pro metabolické procesy v těle. Mimo jiné má vysoký obsah preventivních látek, které působí proti rakovině. Cibule je velice univerzální, zde jsou některé z nespočetných výhod, které může červená cibule poskytnout:

  • Je bohatá na sloučeniny síry, které chrání tělo před několika typy rakoviny. Mimo to bojuje s bakteriemi, které způsobují zánět močového měchýře

  • Cibulová šťáva napomáhá růstu vlasů a působí i proti infekci vlasové pokožky, která může vést k vypadávání vlasů

  • Likviduje střevní parazity

  • Obsažené antioxidanty snižují riziko rakoviny prostaty, jícnu, kolorektálního karcinomu a rakoviny žaludku

  • Podporuje imunitní systém a pomáhá předcházet nemocem, zvyšuje produkci bílých krvinek, což je základní faktor imunity

  • Je bohatá na flavonoidy a antioxidanty, které podporují zdraví a tloušťku kostí a snižují riziko křehkých kostí, osteoporózy a fraktur

  • Snižuje hladinu cholesterolu v krvi

  • Zabraňuje srážení krve a zlepšuje oběh

  • Pití cibulové šťávy podporuje hubnutí a brání obezitě

  • Podporuje zdraví srdce, snižuje krevní tlak a snižuje riziko kardiovaskulárních chorob

  • Dokáže snížit hladinu glukózy v krvi – vhodná potravina pro diabetiky

  • Snižuje zánětlivé reakce v těle a brání některým chronickým onemocněním