Připravte si doma přírodní směs, která pomáhá řešit problémy s ucpanými tepnami

Fotografie: Pixabay

Ucpané tepny patří mezi typická civilizační onemocnění, kterým v České republice trpí řada starších lidí. Jejich počet se navíc rok od roku zvyšuje. Potíže s ucpanými žílami se navíc objevují u stále mladších lidí, protože roste počet lidí vykonávajících sedavá zaměstnání.

Jídelníček průměrného Čecha zdaleka nepatří k těm nejzdravějším, a pokud jde o pohybové aktivity, jsme na tom v rámci Evropské unie podprůměrně. Cévy a tepny navíc poškozuje také kouření a diabetes mellitus.

Přírodní a účinný nápoj

Lékaři pochopitelně doporučují drahé léky, které obvykle mají celou řadu nepříjemných vedlejších účinků. Ve většině případů si však můžete pomoci jednoduchým přírodním nápojem, který vám od potíží s ucpanými tepnami rychle uleví. Budete potřebovat:

  • 4 celé česneky
  • 4 středně velké citrony
  • 50 g čerstvého závoru
  • 2 l čisté vody, nejlépe bez chloru (tedy ze studně nebo koupené pramenité vody)
Fotografie: Freepik

Citrony dobře umyjte, kůru je dobré opláchnout roztokem jedlé sody. Omyté citrony nakrájejte i s kůrou na malé kousky. Česnek i zázvor oloupejte a vložte je spolu s citrony do mixéru. Mixujte, dokud nevznikne stejnoměrná hladká směs, kterou přelijte do hrnce s vodou.

Směs zahřívejte na mírném plamenu, ale nepřivádějte k varu. Těsně předtím ji sundejte z plotny, přeceďte a přelijte do skleněné lahve. Ty skladujte v ledničce. Bude-li vám nápoj připadat zbytečně kyselý, můžete ho před konzumací osladit kapkou medu.

Fotografie: Pixabay

Nejen na ucpané tepny

Určitě vás potěší, že nápoj vám pomůže i s dalšími zdravotními obtížemi. Je skvělý pro regulaci vysokého obsahu tuku v krvi, prevenci únavového syndromu, ochrání vás před chřipkou a nachlazením, čistí játra a podporuje správnou funkci jaterních enzymů.

Tento lék užívejte každý den před snídaní, je třeba ho pít na lačný žaludek. A budete si muset přivstat, nejlepší je pít ho dvě hodiny předtím, než začnete jíst. Nápoj konzumujte tři týdny v kuse, pak si dejte týden pauzu a cyklus opakujte, dokud vaše potíže neodezní.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]