Sirup z běžné cibule si poradí s řadou nemocí

Cibule je nejenom naprostý základ pro vaření, ale je také dobrým pomocníkem pro naše zdraví. Jak její sílu využít naplno? Poradíme vám. Najednou zjistíte, že to nemusí být jenom léky plné chemie, které do sebe budete ládovat. Lépe umí pomoci něco přírodního a hlavně něco, co je zcela běžné. Je to cibule, kterou má v nabídce každý obchod a která stojí jenom pár korun.

Unikátní léčivé vlastnosti

Klasická cibule, kterou všichni známe, má celou řadu zajímavých léčivých účinků,. Příkladem jsou ty baktericidní, díky kterým se můžete poměrně snadno a také poměrně rychle zbavit záběrů hrdla. Také nezapomínejte na to, že cibule zlepší a celkově podpoří i fungování sliznic. Hodí se však nejenom při běžném nachlazení, ale umí pomáhat také při problémech s močovým měchýřem.

Dále se v souvislosti s cibulí mluví i o tom, že se může jednat o dobrou prevenci proti rakovině. Též se hodí při detoxikaci, jelikož umí dobře eliminovat volné radikály. Kladem je též obsah vitamínů B nebo vitamínu A, které lidskému organismu také umí velmi zajímavě prospět.

Cibulový sirup vyrobíte snadno

Jak všechny klady obyčejné cibule získat? Postačí vám cibulový sirup, který si lze snadno a v pohodlí domova vyrobit. Základem jsou tři cibule, které nakrájíte na jemné kousky. Dále ji vložíte do uzavíratelné sklenice, zasypete ji několika lžičkami cukru a sklenici zavřete. Dále už se nemusíte o nic starat, jelikož sirup z cibule vznikne zcela sám.

Takto ji nechte při pokojové teplotě po dobu asi 6 až 12 hodin. To by měla cibule uvolnit dostatek své silné a léčivé šťávy. Tu následně nalijte na lžíci a užívejte. Nejlépe několik lžiček denně. Svou cibuli můžete ve sklenici nechat do doby, dokud pouští šťávu. Jakmile všechna zmizí, tak postup přípravy zopakujte. Užívejte vždy při zdravotních problémech, ale klidně si můžete dopřávat i jednu lžičku denně z preventivních důvodů.

Fotografie: KitchenBookTV, Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]