Potěšte nejen své chuťové pohárky a vrhněte se na přípravu tohoto originálního dezertu s kokosem. Kam se hrabou kupované sladkosti z obchodů, tohle je nová úroveň.
Jestliže máte volné odpoledne a nechce se vám ho jen proležet, můžete jej využít trochu smysluplně. Upečením tohoto dezertu rozhodně nic nezkazíte, jelikož zachutná všem v okolí a i jeho příprava je vcelku zábavná. Pokud máte doma děti, rozhodně se nebojte si je přizvat na pomoc, alespoň se naučíte něco nového a strávíte čas společně. A výsledek si zamilujete, jelikož chutná naprosto báječně a je ideální jako překvapení pro někoho, kdo má třeba svátek.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
Těsto:
- Bílky – 6 kusů
- Hladká mouka – 2 lžíce
- Prášek do pečiva – polovina balení
- Cukr krystal – 6 lžic
- Strouhaný kokos – 200 g
Krém:
- Vanilkový pudink – 2 sáčky
- Plnotučné mléko – 900 ml
- Žloutky – 6 kusů
- Moučkový cukr – 150 g
- Máslo – 250 g
- Vanilkový cukr – 2 balení
- Smetana ke šlehání – 200 ml
- Strouhaná čokoláda – na ozdobu
Nachystejte si větší mísu, ve které budete tvořit základové těsto. Nasypejte do ní hladkou mouku, kterou jste předtím proseli a přidejte i prášek do pečiva a strouhaný kokos. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily dohromady. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků, bílky dejte do čisté mísy, přihoďte špetku soli a vyšlehejte z nich tuhý sníh, který bude tvořit kopečky.
Postupně do nich zašlehejte i cukr. Hotový sníh dejte do mísy s moukou a postupně vše promíchejte stěrkou krouživými pohyby odspoda nahoru. Plech vyložte pečicím papírem a hotové těsto do něj přelijte. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto cca 20 až 25 minut. Nyní se můžete vrhnout na přípravu krému.
Ideální pochoutka na zahnání nudy
Pudinkový prášek nasypejte do hrnce, nalijte do něj i plnotučné mléko a obojí důkladně promíchejte. Poté dejte hrnec na sporák a pudink vařte za stálého míchání tak dlouho, dokud konzistence nezhoustne. Zvlášť smíchejte žloutky s cukrem a nalijte je do hrnce s pudinkem. Sundejte hrnec ze sporáku a poté do něj přidejte i vanilkový cukr a máslo.
Samozřejmě vše důkladně promíchejte a hotový krém naneste na základové těsto. Smetanu ke šlehání vyšlehejte a naneste ji ze všech stran na krém. Čokoládu nastrouhejte na vločky a nasypejte ji na hotový dezert. Poté ho dejte zatuhnout do lednice a máte hotovo, dobrou chuť!
Napište komentář