Krémové řezy „NEBE V HUBĚ“ s kokosem si zamilujete pro jejich dokonalou chuť

Potěšte nejen své chuťové pohárky a vrhněte se na přípravu tohoto originálního dezertu s kokosem. Kam se hrabou kupované sladkosti z obchodů, tohle je nová úroveň. 

Jestliže máte volné odpoledne a nechce se vám ho jen proležet, můžete jej využít trochu smysluplně. Upečením tohoto dezertu rozhodně nic nezkazíte, jelikož zachutná všem v okolí a i jeho příprava je vcelku zábavná. Pokud máte doma děti, rozhodně se nebojte si je přizvat na pomoc, alespoň se naučíte něco nového a strávíte čas společně. A výsledek si zamilujete, jelikož chutná naprosto báječně a je ideální jako překvapení pro někoho, kdo má třeba svátek.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Bílky – 6 kusů
  • Hladká mouka – 2 lžíce
  • Prášek do pečiva – polovina balení
  • Cukr krystal – 6 lžic
  • Strouhaný kokos – 200 g

Krém:

  • Vanilkový pudink – 2 sáčky
  • Plnotučné mléko – 900 ml
  • Žloutky – 6 kusů
  • Moučkový cukr – 150 g
  • Máslo – 250 g
  • Vanilkový cukr – 2 balení
  • Smetana ke šlehání – 200 ml
  • Strouhaná čokoláda – na ozdobu

Nachystejte si větší mísu, ve které budete tvořit základové těsto. Nasypejte do ní hladkou mouku, kterou jste předtím proseli a přidejte i prášek do pečiva a strouhaný kokos. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily dohromady. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků, bílky dejte do čisté mísy, přihoďte špetku soli a vyšlehejte z nich tuhý sníh, který bude tvořit kopečky.

Postupně do nich zašlehejte i cukr. Hotový sníh dejte do mísy s moukou a postupně vše promíchejte stěrkou krouživými pohyby odspoda nahoru. Plech vyložte pečicím papírem a hotové těsto do něj přelijte. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto cca 20 až 25 minut. Nyní se můžete vrhnout na přípravu krému.

Ideální pochoutka na zahnání nudy

Pudinkový prášek nasypejte do hrnce, nalijte do něj i plnotučné mléko a obojí důkladně promíchejte. Poté dejte hrnec na sporák a pudink vařte za stálého míchání tak dlouho, dokud konzistence nezhoustne. Zvlášť smíchejte žloutky s cukrem a nalijte je do hrnce s pudinkem. Sundejte hrnec ze sporáku a poté do něj přidejte i vanilkový cukr a máslo.

 

Samozřejmě vše důkladně promíchejte a hotový krém naneste na základové těsto. Smetanu ke šlehání vyšlehejte a naneste ji ze všech stran na krém. Čokoládu nastrouhejte na vločky a nasypejte ji na hotový dezert. Poté ho dejte zatuhnout do lednice a máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*