Delikátní italský piškot s ještě delikátnějším krémem: Tento recept zná opravdu málokdo a je to obrovská škoda!

Tento dort si zamilujete hned po prvním ochutnání, protože je velmi krémový, jemný a chuťově naprosto dokonalý.

K přípravě tohoto skvělého dortu budete potřebovat jen 5 obyčejných surovin, které má každý z vás doma. Dokonce ani jeho příprava nevyžaduje moc času, takže pokud vás čeká nějaká oslava a vy nestíháte, není nic jednoduššího, než vyzkoušet udělat tento dort. Tak co, troufnete si ho vyzkoušet?

Co budete potřebovat

Na korpus

  • 200 g mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 80 g másla
  • 2 žloutky
  • 70 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • strouhaná kůra z citronu

Krém

  • 400 ml smetany
  • 40 g mouky
  • 2 bílky
  • 80 g cukru

A můžete jít na to

Nejprve si připravte těsto. Metličkou smíchejte žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Nyní přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo a zamíchejte. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku a prášek do pečiva. Nejprve těsto promíchejte metličkou a poté to půjde lépe rukama. Těsto musí být hladké, měkké a hlavně nelepivé.

Těsto si rozdělte na dva díly a zakryjte je potravinářskou fólií. Nyní je dejte do mrazáku asi na 30 minut. Mezitím si připravte krém. Bílky vyšlehejte mixérem do pěny. Přidejte k nim cukr a pokračujte ve šlehání. Pěna musí být totiž velmi hustá. Přidejte smetanu a prosátou mouku. Mixujte dohladka a na mixéru si zvolte tu nejnižší rychlost.

Už to bude

Dno formy si vyložte pečicím papírem a poté celý její povrch vymažte máslem a vysypte moukou. Ten větší kus těsta si nastrouhejte a namačkejte ho do připravené formy. Na něj poté rovnoměrně naneste krém. S menším kouskem těsta udělejte to samé a dejte ho nahoru na krém. Koláč pečte přibližně 35 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Poté posypte moučkovým cukrem a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*