Pokud máte doma tyto 3 přísady, uložte si tento recept na nejnadýchanější nepečený dort

Čokoládový dort

Dorty, ve kterých je čokoláda, jsou velmi oblíbené nejen u dětí. Pokud chceme sáhnout po originálním receptu, je recept na dort bez mouky, pečení a želatiny ideální volbou.

Pečení se často v kuchyni vyhýbáme z obavy, že se jedná o složitou disciplínu, která patří do rukou profesionálů. To už ale dávno neplatí, pokud známe správný recept a postup, dokážeme si lahodný čokoládový dort připravit i v pohodlí domova a bez znalosti složitých technických postupů. Tento dort vás ohromí nejen svojí přípravou, ale také výslednou chutí.

Ingredience potřebné na přípravu čokoládového dortu:

  • 200 gramů kakaových sušenek
  • 100 gramů vlašských ořechů
  • 80 gramů másla
  • špetka soli

Ingredience potřebné na přípravu tmavého krému na dort:

  • 200 gramů Nutely
  • 200 gramů krémového sýra (např. Mascarpone)

Ingredience potřebné na přípravu světlého krému na dort:

  • 200 mililitrů smetany na šlehání
  • 200 gramů krémového sýra (např. Mascarpone)
  • 50 gramů cukru
Dortový krém

Zapomenutý recept na ten nejjemnější dortový krém: Vylepší jakýkoli dezert a jeho příprava je snadná

Nepečený dort může být stejně chutný, jako ten pečený

Nejprve budeme potřebovat připravit korpus, na ten si rozdrtíme sušenky pomocí mixéru a přidáme k nim i vlašské ořechy. Pomocí rozpuštěného másla z obou ingrediencí vytvoříme směs, kterou vložíme do formy na dort a na její dno a stěny dort pořádně přimáčkneme. Díky máslu se nám se směsí bude velmi dobře pracovat a postupným mačkáním nám vytvoří pevnou spodní vrstvu.

Čokoládový dort

Korpus a krém je zárukou dobrého dortu

Jakmile máme hotový korpus, připravíme si oba krémy. V hluboké míse smícháme krémový sýr a Nutelu, tuto směs pomocí šlehače vyšleháme do jednotné hmoty. Následně ji nalijeme do formy, kde již máme připravený korpus. Na světlý krém je zapotřebí stejným způsobem smíchat šlehačku, která nám vznikne vyšleháním smetany, spolu se smetanovým sýrem a cukrem. Světlý krém umístíme na ten tmavý.

Čokoládový dort

Závěrečné zdobení je zcela závislé na naší fantazii

Na vrch dortu se skvěle hodí vlašské ořechy, které jsme použili i do korpusu, spolu v kombinaci s rozpuštěnou čokoládou. Připravený dort vložíme na několik hodin do ledničky, aby nám připravené krémy dostatečně ztuhly. Po vyndání z ledničky jednoduše sundáme z dortu formu a máme připravený lahodný dezert, který rozhodně zaujme svou chutí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*