Neuvěřitelně lahodný dezert bez pečení za 5 minut. Stačí zalít piškot náplní, poslat do mrazáku a máte hotovo

dort s náplní

Některé dezerty lze tak rychle připravovat, že si je oblíbí mnoho lidí. Tento dezert je velmi jednoduchý na přípravu a zároveň si na dortu nakonec hodně pochutnáte.

Domácí dezerty patří mezi ty nejoblíbenější. S velkou pravděpodobností máte také některé oblíbené dezerty, které vám dříve připravovala babička nebo maminka. Pokud byste si také rádi připravovali doma nějaké dezerty, zkuste si udělat třeba tento. S velikou pravděpodobností se zařadí mezi vaše nejoblíbenější a budete jej připravovat i pro návštěvu nebo ostatní členy rodiny.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto dezertu si připravte následující suroviny:

  • 4 ks vejce
  • 160 g cukr
  • 100 ml rostlinný olej
  • 14 g prášek do pečiva
  • 200 ml mléko
  • 45 g kakaový prášek
  • 150 g mouka

Náplň dortu:

  • 600 g bílá čokoláda
  • 90 g sušené mléko
  • 400 ml 17% smetana
  • 25 g máslo

Příprava lahodného dezertu

U tohoto dezertu vás už nejspíše překvapilo, že na něj nepotřebujete příliš mnoho surovin, jako na ostatní. Dále vás může překvapit i to, že jeho příprava je vcelku jednoduchá, a proto se tento recept mohou naučit i ti, kteří ještě nemají žádné zkušenosti v kuchyni.

suroviny na pečení
Fotografie: Pexels

Dezert začněte připravovat tak, že si dáte do mísy cukr, rostlinný olej, vejce a teplé mléko. Všechny tyto ingredience vyšlehejte mixérem a šlehejte je asi 1 minutu, dokud se zcela nespojí a nevznikne hladká směs. Následně si vezměte druhou misku a do ní prosejte mouku přes síto. Do této misky přisypte ještě prášek do pečiva a kakao.

Vytvořte piškot na dezert

Jelikož máte nyní dvě misky, můžete tu, ve které je mléko, vejce a další tekuté suroviny, přelít do misky se suchými ingrediencemi. Jakmile budete mít hotovo, vezměte si metličku a všechno důkladně promíchejte. Při míchání dbejte na to, aby nevznikaly hrudky a pokud byste si jich všimli, jednoduše je s metličkou odstraňte tak, že budete metličkou při míchání třít o stěny misky.

forma s piškotem

Tímto způsobem si vytvoříte piškot na dezert a až budete mít domíchané těsto bez hrudek, vezměte si vhodnou formu. Tu poté vymažte máslem a vysypte moukou. Pokud by se vám nechtělo formu vymazávat, jednoduše použijte pečící papír. Nakonec do formy nalijte těsto na piškot a pošlete formu s těstem do trouby předehřáté na 180 °C. Piškot by se měl péct asi 40 minut.

piškot na dezert

Připravte si náplň

Zatímco se bude piškot péct, budete mít dostatek času na to, abyste si připravili náplň do dezertu. Do misky si dejte tedy nadrobenou bílou čokoládu a horkou smetanu. Tyto suroviny dejte do mixéru a postupně přidávejte také máslo a sušené mléko. Jakmile se dopeče piškot, vyjměte jej z trouby, a podélně rozřízněte tak, aby vznikly dvě poloviny.

náplň do dezertu

Dejte dezert zpět do formy

Nyní byste si měli již použitou formu na dezert důkladně umýt a poté ji vystlat celofánem. Na dno formy dejte jednu polovinu piškotu a poté na ní nalijte náplň, kterou jste si vytvořili. Až bude ve formě na piškotu všechna náplň, můžete dezert přikrýt i druhou polovinou piškotu.

hotový dezert

Dezert máte téměř hotový

Jakmile nalijete všechnu náplň na dezert a přikryjete ji druhou polovinou piškotu, máte dezert téměř hotový. Nyní zbývá už jen dezert dát ve formě do mrazáku asi na 4 hodiny a poté se můžete pustit rovnou do konzumace této dobroty. Jelikož je tento recept velice jednoduchý, zvládne jej připravit i začátečník v kuchyni.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*